Pazar, Ekim 04, 2015

incir...


meyvelerin kraliçesi, 
nasıl severim nasıl...
sevmeyeni de yoktur.


evin civarında bir ağaç var,
çok ilginç, ağustos sonu ballandı meyveleri,
ve hala dalında meyve var.


bunlar son incirler,
bu postu hazırlama sebebim işte o ağaca teşekkür için.


meyvesiz bir hayat düşünemiyorum.
incir fotoğraflarını çekerken,
kullandığım bu muhteşem  ahşap mutfak güzellikleri.
incir diyarı Aydın'dan.
komşumun hediyesi, babası elleriyle oymuş.


tatlı ile başladık haftaya,
tatlı geçsin günlerimiz.

16 yorum:

  1. Günaydın, bu güzel fotoğraflar ile güne başlamak harika olsa gerek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana, günün harika olsun.

      Sil
  2. Karelere bayıldım. incir reçeli üzerine, Trabzon inciri ile yapılan reçeli tek geçerim:)
    mutlu mesut harika bir hafta dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm bak önceden bilseydim, mutlaka denerdim.

      Sil
  3. Fotoğraflar harika ve ayrıca ahşap detaylara da bayıldım. El emeği göz nuru, ne mutlu size böyle güzel hatıralar iyi ki var. İncir ben de çok severim. Burada da incirler pek güzel oluyor, fırsatını buldukça mevsiminde alıyoruz sevimli sepetleriyle. Burada tam kurumamış inciri saf zeytinyağına basıyorlar. Bir sürü hastalığa iyi geldiğini anlatmışlardı reflü, bağırsak hastalıkları v.s gibi. Sabahları veya akşam bir iki tane yiyoruz. Yol kenarlarında bile satıyorlar. Önce ne olduğunu anlamamıştık ama deneme fırsatı bulduk, gayet de güzel. İncir reçelineyse bir türlü alışamadım. Ben daha çok sade haliyle yemeyi seviyorum. Ayrıca Fas'ta İncirli et yemeği vardır meşhur. Onu da denedim yaptım harika bir sonuç çıktı. Kesinlikle deneyin tavsiye ederim:):) İncir sevenler için müthiş bir haz.
    Sevgiler selamlar çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok şeyi merak ettim. Zeytinyağlı inciri, İncirli et yemeğini, incir sepetlerini....

      Sil
  4. Bütün meyvaları severim ama küçüklüğümden beri incirin yeri ayrıdır bende.
    Hele dalından koparılmış incir gibisi var mı? Altınoluk'ta da Eylül ayında eğer orada olursam sabah mutlaka babamla yürüyüşe çıkıyorum ki yol boyu incir ağaçlarından bir iki ballı incir yiyebileyim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli de dalından koptugu anda yenilen ballisi..

      Sil
  5. en sevdiğim meyve benimde, beyaz olanını daha çok severim ama bu sene istanbul da neredeyse hiç beyaz incire denk gelmedim. Hep siyah incir yedik. olsun, her ikisi de birbirinden güzel tatlara sahip.
    Nasıl canım çekti şu an. Eve gider gitmez yumulacağım kesin:)
    ahşap tabağın çok güzel, gözümden kaçmaz öyle güzellikler, bizim yakın zamandaki projelerimizden:) paylaşırım bitince.
    Çok sevgilerimle Ayşencim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarını okurken benim de canım çekti. Ahşap kaseyi, havan olarak kullanmislar, en az en 60 yılı varmış. Baba değil, dedesi yapmış. Sizin ekip bu işine başarır.

      Sil
  6. benimde çocukluğum incir ağaçlarında geçmiştir, çok severim .. kışın da inci tatlısı yapıp yiyorum çok da faydalı bir meyve :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kolay çıkılan agactir incir. Ballı incirleri yemek çocukken daha da kiymetlidir.

      Sil
  7. Ba yıl dım:) İncire bayılırım evet ama senin fotoğraflamana ve o ahşap güzelliklere buradan şapka çıkarıyorum:)) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. waawww ne güzel iltifatlar aldım.

      Sil
  8. Buraya yorum yazan neredeyse herkes de inciri ağaca tırmanarak, dalından yemiş, benim gibi :) ne güzel. Çocukken sayısızca yediğim için sonu hep midemi bozmak olurdu, o derece severim. Benim de canım çekti bak şimdi... İncirler ne kadar tazeyse o kadar güzel, ama o ahşaplar da ne kadar eskiyse o kadar güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incir bana en kolay çıkılan ağaç olarak gelirdi. incir en güzel dünya nimetlerinden.

      Sil