Çin yemeği,
Çin erişetsi
''noodle''
yaz sıcakları o kadar uzun sürdü ki,
hafif zeytinyağlı sebze, bol meyve dışında,
ağır yemekler yemek pek mümkün değildi.
hafta başından beri, serinleyen hava iştahımızı da açtı.
yine sebzeden uzaklaşmadan çok uzun zamandır yapmadığım,
bir yemeği pişirince paylaşmadan olmazdı.
market raflarında kolayca bulmak mümkün,
Çin eriştesini,
ben üzerinde ''egg noodle'' yazanı tercih ediyorum.
ilk iş evde ne sebze varsa,
hepsini jülyen yani çubuk çubuk doğradım.
wok tavada az miktarda yağ ile kızarttım.
hangi dizilselerdi derseniz;
kabak, patlıcan, yeşil-sarı-kırmızı biber,havuç, salatalık,
soğan vede sarımsak. mantar eksik kaldı evde yoktu.
iki diş sarımsağı, kızarmaya başlamadan önce yağın içine attım.
en son küçük küçük doğranmış bir miktar tavuk etinide,
wok tava da pişirdim.
erişteyi, paketin üzerindeki tarife uyarak 6-7 dakika haşladım.
tavaya etin üzerine aldığım kızarmış sebzelerle,
bir güzel harmanladım.
iki yemek kaşığı soya sosu ekleyerek lezzetlendirdim.
yemeği Çin usulü yapsam da,
hepsini çubuklarla yiyecek kadar sabırlı olamadım.
çatala dolayıp, bizim usul yedim.
Moon hep marketlerde görüyorum ama hiç denemedim...''egg noodle'' görürsem bende alıp deneyeyim...Leziz görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSillezzetli oluyor, umarım seversiniz.
SilAfiyet olsun! :)
YanıtlaSilgelebilsen de beraber olsaydı.
SilÇok severim. Süper görünüyor. Yarasın derim.
YanıtlaSilwalla güzeldi :)))
SilÇok severim . Çin eriştesi marketlerde yokken uzun makarnayla yapardım . Bak aklıma düşürdün akşama yapayım bari de Atölyeden geç geleceğim , iyisi mi sana gelelim biz bu akşam , gelirken kırmızıyı ben getiririm 😉🍷 Öperim !
YanıtlaSilgel gel, bu arada afiyet olurken kırmızı da eşlik etti merak etme :)
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor:)
YanıtlaSilTeşekkürler Nilgün cugum.
Sil