meyvelerin kraliçesi,
nasıl severim nasıl...
sevmeyeni de yoktur.
evin civarında bir ağaç var,
çok ilginç, ağustos sonu ballandı meyveleri,
ve hala dalında meyve var.
bunlar son incirler,
bu postu hazırlama sebebim işte o ağaca teşekkür için.
meyvesiz bir hayat düşünemiyorum.
incir fotoğraflarını çekerken,
kullandığım bu muhteşem ahşap mutfak güzellikleri.
incir diyarı Aydın'dan.
komşumun hediyesi, babası elleriyle oymuş.
tatlı ile başladık haftaya,
tatlı geçsin günlerimiz.
Günaydın, bu güzel fotoğraflar ile güne başlamak harika olsa gerek. :)
YanıtlaSilNe mutlu bana, günün harika olsun.
SilKarelere bayıldım. incir reçeli üzerine, Trabzon inciri ile yapılan reçeli tek geçerim:)
YanıtlaSilmutlu mesut harika bir hafta dilerim..
Hımm bak önceden bilseydim, mutlaka denerdim.
SilFotoğraflar harika ve ayrıca ahşap detaylara da bayıldım. El emeği göz nuru, ne mutlu size böyle güzel hatıralar iyi ki var. İncir ben de çok severim. Burada da incirler pek güzel oluyor, fırsatını buldukça mevsiminde alıyoruz sevimli sepetleriyle. Burada tam kurumamış inciri saf zeytinyağına basıyorlar. Bir sürü hastalığa iyi geldiğini anlatmışlardı reflü, bağırsak hastalıkları v.s gibi. Sabahları veya akşam bir iki tane yiyoruz. Yol kenarlarında bile satıyorlar. Önce ne olduğunu anlamamıştık ama deneme fırsatı bulduk, gayet de güzel. İncir reçelineyse bir türlü alışamadım. Ben daha çok sade haliyle yemeyi seviyorum. Ayrıca Fas'ta İncirli et yemeği vardır meşhur. Onu da denedim yaptım harika bir sonuç çıktı. Kesinlikle deneyin tavsiye ederim:):) İncir sevenler için müthiş bir haz.
YanıtlaSilSevgiler selamlar çok
Ne çok şeyi merak ettim. Zeytinyağlı inciri, İncirli et yemeğini, incir sepetlerini....
SilBütün meyvaları severim ama küçüklüğümden beri incirin yeri ayrıdır bende.
YanıtlaSilHele dalından koparılmış incir gibisi var mı? Altınoluk'ta da Eylül ayında eğer orada olursam sabah mutlaka babamla yürüyüşe çıkıyorum ki yol boyu incir ağaçlarından bir iki ballı incir yiyebileyim.:)
En güzeli de dalından koptugu anda yenilen ballisi..
Silen sevdiğim meyve benimde, beyaz olanını daha çok severim ama bu sene istanbul da neredeyse hiç beyaz incire denk gelmedim. Hep siyah incir yedik. olsun, her ikisi de birbirinden güzel tatlara sahip.
YanıtlaSilNasıl canım çekti şu an. Eve gider gitmez yumulacağım kesin:)
ahşap tabağın çok güzel, gözümden kaçmaz öyle güzellikler, bizim yakın zamandaki projelerimizden:) paylaşırım bitince.
Çok sevgilerimle Ayşencim
Yazdıklarını okurken benim de canım çekti. Ahşap kaseyi, havan olarak kullanmislar, en az en 60 yılı varmış. Baba değil, dedesi yapmış. Sizin ekip bu işine başarır.
Silbenimde çocukluğum incir ağaçlarında geçmiştir, çok severim .. kışın da inci tatlısı yapıp yiyorum çok da faydalı bir meyve :)
YanıtlaSilEn kolay çıkılan agactir incir. Ballı incirleri yemek çocukken daha da kiymetlidir.
SilBa yıl dım:) İncire bayılırım evet ama senin fotoğraflamana ve o ahşap güzelliklere buradan şapka çıkarıyorum:)) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilwaawww ne güzel iltifatlar aldım.
SilBuraya yorum yazan neredeyse herkes de inciri ağaca tırmanarak, dalından yemiş, benim gibi :) ne güzel. Çocukken sayısızca yediğim için sonu hep midemi bozmak olurdu, o derece severim. Benim de canım çekti bak şimdi... İncirler ne kadar tazeyse o kadar güzel, ama o ahşaplar da ne kadar eskiyse o kadar güzel...
YanıtlaSilincir bana en kolay çıkılan ağaç olarak gelirdi. incir en güzel dünya nimetlerinden.
Sil