efendim, tatlı işler ile karşınızdayım.
tatlı işleri, en sevdiğim işler.
hele hele sütlü tatlılar.
ihtiyaç duyulan malzemeler ise şöyle;
süt, irmik - ben marketlerde satılan portakallı irmiği tercih ettim-
şeker, portakal, kuru üzüm,
ilk önce şeffaf kısmı hazırladım,
bir portakalın suyunu sıkıp az miktarda su ekleyip,
nişasta ve şekeri eritip, parlaklaşana kadar pişirdim.
kalıbın dibine bir yuvarlak portakal dilimi,
bir kaç kuru üzüm dizdim.
portakallı pelteyi döküp, soğuması için bir kenara bıraktım.
bir kilo süte, 7 yemek kaşığı irmik,
7 yemek kaşığı şeker ekleyip, koyulaşana kadar karıştırdım.
portakal peltesini üzerine döküp soğusun diye beklemeye başladım.
kalıba fazla gelen sütlü irmiği,
sıktığım portakalın kabuklarına doldurdum.
böylece iki farklı sunum hazırlamış oldum.
soğuyan tatlıyı kalıptan ters çevirip çıkardım.
dilim dilim ikram ettim.
yaptığıma ilk şaşıran ben olup,
''ne kadan da becerikliyim ne kadan''
diye pek bi sevindim.
lezzetine gelince, tatlıyı yiyenler,
mmmm , oooo gibi sesler ile,
çok leziz olmuş Ayşen dediler.
Yalnız bu bir "yeme de yanında yat" olmuş, "ne kadan da" derken haklısın, ellerine sağlık. Kaptım tarifi kaçtım..Bi de öptüm..
YanıtlaSilsende çok güzel tatlılar pişiriyorsun, hele ekmeklerine hayranım.
SilYa cidden "ne kadan da" leziz görünüyor ve "ne kadan da" beceriklisin! :) Afiyetle...
YanıtlaSilersin sende ''ne kadan da tatlısın''
SilGörüntü muhteşem ekşi tatlara meyilliyim zaten ! Yapmalı yemeli !
YanıtlaSilevet tatlı sever biri olarak katılıyorum ... yapmalı yemeli!
SilOyyy oyyy...Akşam akşam yemede yanında yat ....Ellerine sağlık canımcım...
YanıtlaSilyedim de yattım inan daynamam tatlılara...
SilŞekil verme konusundaki yaratıcılığınıza hayran oldum gerçekten ve tadını da yemiş kadar hissettim :)
YanıtlaSilteşekkür ederim.
Silyaratıcılıkta sinir ötesi olmuş birde:))
YanıtlaSilellerine sağlık süpersin ayşen..
ne kadan da süperim değil mi...
SilEllerine sağlık süper becerikli Ayşen:))
YanıtlaSilhemde ne kadan çok süper..
Sil