bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız.
Cemal Süreyya
kendi güzel, ona yazılan şiirler bir başka güzel,
zeytin
türlü türlü zeytin hazırlanır.
çizik zeytini nasıl yaptım onu anlatayım.
siyahlaşmaya başlamış zeytinleri seçtim.
dalından toplamak işin en muhteşem kısmı.
iki yanına zedelemeden çizik attıp,
kavanoza doldurdum.
sonra üzerine su ekledim.
tam beş gün boyunca her gün suyunu değiştirdim.
acılığını sevdiğim için bu kadar süre,
tatlanması için yeterli geldi.
beş günün sonunda,
kaynatılıp, soğutulmuş suya
kaya tuzu ekleyip, zeytinlerin üzerine döktüm.
kavanozun kapağını kapatıp, bir köşeye kaldırdım.
en az iki ay sonra yemeye hazır olacak.
sofraya gelmeden, zeytinyağı ve limon ile şenlendirilebilir.
Ben de bir küçük kavanozcuk yaptım . Bakalım ne zaman tatlanır ...
YanıtlaSilNe yapalım ağzımızın tadı yerinde olsun tek, zeytinin acısı bize koymaz .
Afiyetle arkadaşım !
Ne güzel yazmışsın, tek acimiz zeytin olsun.
YanıtlaSil