bir kaç kez karşılaşınca
bu tarifle, denemesem olmazdı.
internette yemek sayfalarında ölçülü tarifler var,
ben ölçüsüz koydum tüm malzemeleri,
tatlı lor ve şekeri iyice birbirine geçecek şekilde karıştırdım.
bir yumurta, bir miktar tereyağ, bir paket kabartma tozu,
unu da ilave edip yoğurdum.
ceviz büyüklüğünde tepsiye dizdim.
180 derece fırında, gözümün önünde pişirdim.
yumuşak ağızda dağılan,
üstü böyle güzel güzel çatlayan,
nefis bir kurabiye oldu.
ağız tadımız eksilmesin.
Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
çok teşekkür ederim. görüntüsü gibi tadı var.
Silçok leziz ve hafif bir kurabiye ,bende sık yaparım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilbence de , favori kurabiyeler arasına girdi.
SilOyy ooyyy en sevdiklerimdendir lorlu kurabiyeler. Eşimle tanışıp İzmir'e gitmeden önce bilmiyordum ben bu kurabiyeyi. Burada meşhurdur dediler öyle tanıştık. Harika ve pofidik bir lezzet. Sonra burada canım isteyince gelen birinden lor rica edip yaptım. Yalnız benimkilerin rengi daha beyaz olmuştu sizinkiler koyu renk gibi geldi gözüme. O ağızda dağılması hissi nasıl da güzeldir. Böyle puf kurabiyeleri çok seviyorum. Ahh ya memleketim valla cennet ki ne cennet, her yeri ayrı güzellikler barındırıyor. Konuyla alakasız oldu belki ama ne bileyim içimden böyle demek geldi:)
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
Kocaman sevgi ve selamlarımla
tuğba unundan sanırım, tam buğday un kullanıyorum. benden de sevgiler.
SilBen de lorlu pasta biliyorum çok güzel oluyor..
YanıtlaSiltarifini merak ettim. lezizdir eminim.
SilTadını merak ettim:) görüntüsü şahane sahiden tatlı tatlı çatlamış..
YanıtlaSildenemeliyim:)
sevgilerimle...
sen içine değişik birşeylerde ekler yaparsın. hadi bakalım merakla bekliyorum.
Silgörüntü 10 numara ayşen bayıldım,üstelikde pratik demek:)tam bana göre.
YanıtlaSilsevgiler
evet evet çok kolay oldu.
Silayy harika görünüyorlar bloğunuzu takibe aldım bende beklerim,sevgiler :)
YanıtlaSilmerhaba, hoşgeldin, elbette uğrarım.
Sil