ısırgan otlarını toplamakla başladım işe,
ısırganları sirkeli suda bekletip,
yıkadım, üstüne kaynar su döküp hemen süzdüm yumuşayıp acısını attı.
soğanı ince doğradım. kavurdum, sonra doğradığım ısırgan otlarını ilave edip kavurdum.
baharat ve tuz ekleyip börek içini hazırladım.
yufkaları yağlı sulu ile ıslatıp börek harcını koydum.
çok lezzetli bir ot.
bugüne dek hep karışık otlardan börek yapardım,
ilk kez denedim ısırgan otunu gerçekten özel bir tat.
Bu zamanlar taze taze çeşit çeşit ot yemeği yapmalı . Doğanın bize bahşettiği bu lezzetleri tanımayan o kadar çok kişi varken ne kadar şanslı olduğumuzu düşündüm yine ...
YanıtlaSilİyi ki Ege'de yaşıyoruz iyi ki..
Afiyet olsun Ayşen !
Nilgün'cüğüm ben otların hakkını veriyorum . şubat ortasından bu yana neredeyse hafta da 2 kere mutlaka ot toplayıp çeşitli şekillerde pişiriyorum. 7-8 çeşit otu tanıyorum. en sevdiğim karışık ot yemeğini yapıyorum, kavurmasını, yumurtalısını, böreğini, pidesini... ve konserve olarak küçük kavanozlarda hazırlayıp yaz için saklıyorum. kimisini kurutup çay yapıyorum. ot konusunda kendimi pek çalışkan buluyorum.
Siloff offf mis yine, ne güzel görüntü. Yanına çay, yok yok ayran:))
YanıtlaSilçay demledik, ah keşke gönderebilsem,
Siliçmiş kadar oluyorum, çok sağol eksik olma sen.
SilEllerine sağlık, görüntüsü bile doyurucu, mmmhh...Peki ayıklamak için filan bir şeyler yapılıyor mu ayrıca? Isırgan ya malum, dikeni falan haşlanırken mi gidiyor? Kusura bakmayın işte, şehir çocuğunun cahilliğine verin :)) Hevesleniyorum da, bulunca yapmak istedim ben de, ama biraz daha bilgi lüüttffeenn..
YanıtlaSilelif ayıklarken ben eldiven ve mutfak makası kullandım. eldiven takıp, yaprakları makasla kestim, yıkarken de eldiven taktım. üzerine sıcak su döktükten sonra eldivensiz kestim.
SilAyşenciğim..afiyetler olsun.cok güzel görünüyor.sevgiler emel
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
Sil