bu reçeli yapalı bir buçuk ay oldu.
karabaş otlarının çiçeğe durduğu zamanlar yaptım.
paylaşmak bugüne kısmetmiş.
karabaş otunu tam üstündeki,
kelebek misali tüy gibi çiçekleri topladım.
elimde bir karton bardak, dağ tepe bahar gezmelerimden birinde.
tarifine gelince,
bir su bardağı dolusu çiçek, sıkı sıkı doluydu.
4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su,
şeker ve su her tarafından kaynamaya başlayınca,
yıkayıp, süzdüğüm çiçekleri içine attım,
10 dakika kadar kaynayınca, yarım limon suyu ekledim biraz daha kaynatıp,
ocaktan indirdim.
renk fotoğraftakinden çok daha güzel oluyor.
ve
çok hoş bir rayihası var.
bu reçelle 26. reçelimi yapıp, paylaşmış oldum.
Reçel yapma fikirlerinize ve azminize hayranım,ve bayıldım rengine :) burda da çok onlardan ,adını bilmiyordum ama burda arkadaşlar lavanta diyorlar bu çiçeklere...Ellerine sağlık
YanıtlaSilLavanta gillerden, 30 reçel yapacağım ha gayret.
SilPes vallahi! Nasıl güzel reçeller yapıyorsun, bayılıyorum.
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun.
Ve
Hayırlı Ramazanlar canım.
Merak işte Tulin, Teşekkürler
SilHayırlı Ramazanlar reçel kraliçesi 💞
YanıtlaSilKraliçe, :))))) çok yaşa
YanıtlaSilAy ama bir gün elimde bir lokma ekmekle "Azıcık bandırayım" diyerek taa oralarda çalıcam kapını böyle giderse:))))))
YanıtlaSilKocaman tebessumme sebep oldun. Sen gel ekmek de benden.
SilNefis görünüyor eline sağlık , renk çok güzel😊
YanıtlaSilrenk hakikaten muhteşem.
SilNefiis görünüyor eminim lezzette süperdir ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler meltemciğim.
Sil