Salı, Kasım 17, 2015

yaban mersinli kek ve çay...


her mevsim bir başka lezzet de,
sonbaharın, en güzel  lezzeti de,
bence, yaban mersini...


sevgili arkadaşım Lale,
elinde bir sepet yaban mersini,
ve
bir sepet yaban mersinli kek ile geldi. 
ellerine sağlık harika bir kek yapmış.


ben de yanına, hoş kokulu,
nefis aromalı bir bitki çayı ikram edince,
mevsimsel bir lezzet şölenine dönüştü.
fotoğraflarla tablolaştırmak kısmı benim yeteneğim.
keki yapmamış olsam da,
 bu nefis kareler de gayet başarılıyım. 


kekin tarifi farklı,
Lale'den aldığım tarifi paylaşayım;
malzemeler : 
yaklaşık 225 gr un, 100 gr toz şeker,
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu,1/2 tatlı kaşığı karbonat,
1/4 tatlı kaşığı tuz,1 adet yumurta, 6 yemek kaşığı sıvı yağ, 
1 bardak yaban mersini,200 ml buttermilk, nedir bu buttermilk?
 sütün içine birkaç damla limon suyu ilave edip, 
10-15 dk oda sıcaklığında bekletilip elde edilebiliyormuş.


yapılışı ise şöyle;
sıvı ve katı malzemeler, ayrı ayrı kaplarda karıştırılıp,
sonra her ikisini, tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş birbirine karıştırılacak.
yaban mersinlerini ekleyip, 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.


denemeye değer,
yumuşacık, ve sanki bildiğimiz kekten daha doygun bir lezzet.

5 yorum:

  1. Lale Hanım'ın ellerine sağlık. Fotoğraflar da gayet güzel olmuş. Tarifi not aldım. Evimin karşısındaki orman yaban mersini dolu. Zaten yapmayı düşünüyordum.

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflara ve renk uyumuna bayıldım.:)

    YanıtlaSil
  3. Sadece görüntüsü için bile denenebilir. :)

    YanıtlaSil
  4. Yaban mersininin ben hep kurutulmuşunu yedim tazesini hiç yemedim, merak ediyorum. Kurusundan ben de kek yapmıştım güzel oluyor ama böyle taze haliyle eminim daha leziz olmuştur. Afiyet olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bende yaban mersini sevenlerdenim ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil