Çarşamba, Şubat 04, 2015

acıyı bal eyleme reçeli...


hani benim geçenlerde fotoğraflayıp, paylaştığım,
narenciye hasadından tanırsınız bu greyfurtları,
 yapmadığım bir greyfurt reçeli kalmıştı. onu da yaptım.


olay şöyle gelişti, :)) hani acımsı bulur, şeker ekleyip yemeye çalışırız ya,
acılığı veren dış beyaz bölgedir. Kabukları çok derin soyarak,
dış beyaz bölgeyi de aldım. kalan etli ve sulu kısmı bıçakla parçalayıp,
tencereye koydum üzerine şeker ekledim. bir gece bekledi.
gerisi bildiğimiz reçel yapma tekniği.


reçelden çok marmelat oldu. acılık çok hafif var,
 o da greyfurt aromasına dönüşmüş hali.
illa da yapılacak bir reçel mi derseniz? değil.
ama değişik tatları denemek isterseniz, yapabilirsiniz.
dikkat etmeniz gereken, içi kırmızıya yakın olan bu tip greyfurtu tercih edin.
diğer tür daha acı ve zarları çok kalın.


22. çeşit ,
reçel olarak kendisini kayıt altına aldım.

NOT: oğlum için yazdığınız, tüm güzel dilekler için  çook çok teşekkür ederim. 

14 yorum:

  1. Merhaba.Elinize sağlık güzel görünüyor kıvamlı şeffaf.22. çeşit maşallah!Tatlıya reçele bayılırım.Yaparım da ama çok çeşit bilmiyorum.Klasik bilinenler.Şükran Kılınç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükran hanım bir reçel için önemli olan parlak ve kıvamlı olması, siz de bunu görmüşsünüz. bende merak edip deniyorum. sevgiler

      Sil
  2. merhaba,ellerine sağlık tek tip reçellerden sıkılmıştık iiyi oluyor değişik önerileriniz,ayrıca tatlı sevmeyenler için örneğin kocam ,hafifi mayhoş reçeller iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mine hanım mayhoş ve acımtırak gibi bir tat ama şeker değiştiriyor.

      Sil
  3. Her bir dilimin yan yüzeylerindeki zarı çıkarıp yerdik çocukken ve hiç acılık kalmazdı ;) tabii senin gibi soyduktan sonra.

    Harika görünüyor bu arada. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tulinciğim bana hep acı gelir greyfurt, babaannem pudra şekeri döküp bekletirdi.sonra yerdi.

      Sil
  4. moonnn,,,ben aslinda cok tatliyla barisik biri degilimdir,,,ama canim cekti !
    kavonozlar dolusu recel yaparim,,ilk yaptigimdan tadarim:)o kadar
    ama bunuda denemeliyim,,hos ben bu tip greyfurt farketmedim..
    sanki kan portakali gibi...
    boyle seyretmesi bile guzel.kolayliklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cihan bende yapıp yapıp dağıtırım, tatlıyı çok severim ama reçel hediye etmeyi daha çok severim.

      Sil
  5. Haha hakikaten 22. çeşit reçel olmalı bu:) Sen süpersin bu konuda. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol nilgün, emeklilik işleri... darısı çabuk gelsin başına.

      Sil
  6. Moon reçel ustası..bahara cevis reçeli tarifi beklemekteyim senden haberin olsun..23. tarif olaraktan:)))) ellerine sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceviz denedim ama olmadı. datça da ceviz ağacı yok. yeşilken bulmak gerek cevizi.

      Sil
  7. Ben de yapacağım,daha doğrusu yapmak istiyorum,faydalanacağım sizden :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denerken farklı bır şeyler ilave ederseniz, lütfen paylaşın.

      Sil