hani benim geçenlerde fotoğraflayıp, paylaştığım,
narenciye hasadından tanırsınız bu greyfurtları,
yapmadığım bir greyfurt reçeli kalmıştı. onu da yaptım.
olay şöyle gelişti, :)) hani acımsı bulur, şeker ekleyip yemeye çalışırız ya,
acılığı veren dış beyaz bölgedir. Kabukları çok derin soyarak,
dış beyaz bölgeyi de aldım. kalan etli ve sulu kısmı bıçakla parçalayıp,
tencereye koydum üzerine şeker ekledim. bir gece bekledi.
gerisi bildiğimiz reçel yapma tekniği.
reçelden çok marmelat oldu. acılık çok hafif var,
o da greyfurt aromasına dönüşmüş hali.
illa da yapılacak bir reçel mi derseniz? değil.
ama değişik tatları denemek isterseniz, yapabilirsiniz.
dikkat etmeniz gereken, içi kırmızıya yakın olan bu tip greyfurtu tercih edin.
diğer tür daha acı ve zarları çok kalın.
22. çeşit ,
reçel olarak kendisini kayıt altına aldım.
NOT: oğlum için yazdığınız, tüm güzel dilekler için çook çok teşekkür ederim.
Merhaba.Elinize sağlık güzel görünüyor kıvamlı şeffaf.22. çeşit maşallah!Tatlıya reçele bayılırım.Yaparım da ama çok çeşit bilmiyorum.Klasik bilinenler.Şükran Kılınç
YanıtlaSilşükran hanım bir reçel için önemli olan parlak ve kıvamlı olması, siz de bunu görmüşsünüz. bende merak edip deniyorum. sevgiler
Silmerhaba,ellerine sağlık tek tip reçellerden sıkılmıştık iiyi oluyor değişik önerileriniz,ayrıca tatlı sevmeyenler için örneğin kocam ,hafifi mayhoş reçeller iyi oluyor.
YanıtlaSilmine hanım mayhoş ve acımtırak gibi bir tat ama şeker değiştiriyor.
SilHer bir dilimin yan yüzeylerindeki zarı çıkarıp yerdik çocukken ve hiç acılık kalmazdı ;) tabii senin gibi soyduktan sonra.
YanıtlaSilHarika görünüyor bu arada. Afiyetler olsun.
tulinciğim bana hep acı gelir greyfurt, babaannem pudra şekeri döküp bekletirdi.sonra yerdi.
Silmoonnn,,,ben aslinda cok tatliyla barisik biri degilimdir,,,ama canim cekti !
YanıtlaSilkavonozlar dolusu recel yaparim,,ilk yaptigimdan tadarim:)o kadar
ama bunuda denemeliyim,,hos ben bu tip greyfurt farketmedim..
sanki kan portakali gibi...
boyle seyretmesi bile guzel.kolayliklar diliyorum
cihan bende yapıp yapıp dağıtırım, tatlıyı çok severim ama reçel hediye etmeyi daha çok severim.
SilHaha hakikaten 22. çeşit reçel olmalı bu:) Sen süpersin bu konuda. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsaol nilgün, emeklilik işleri... darısı çabuk gelsin başına.
SilMoon reçel ustası..bahara cevis reçeli tarifi beklemekteyim senden haberin olsun..23. tarif olaraktan:)))) ellerine sağlık...Sevgiler..
YanıtlaSilceviz denedim ama olmadı. datça da ceviz ağacı yok. yeşilken bulmak gerek cevizi.
SilBen de yapacağım,daha doğrusu yapmak istiyorum,faydalanacağım sizden :) sevgiler
YanıtlaSilDenerken farklı bır şeyler ilave ederseniz, lütfen paylaşın.
Sil