Cuma, Mart 31, 2017

kıbrıs akasyaları mesaide...


Datça'nın sarı baharı başladı.
kıbrıs akasyaları dallardaki yerini aldı.


minnak sarı ponponlar sardı her tarafı.


mimozaya çok benzer,
ilk zamanlar mimoza sanırdım.
ama araştırmalar sonrası öğrendim.


işgalci bitki türündendir.
bir tane ağaç varsa bir, iki yıl içinde küçük bir orman oluşur.


çiçekleri ağır gelen dallar,
yerlere değiyor.


bir başka bahar güzelinde buluşmak üzere...
😉

8 yorum:

  1. Sevgili Ayşen bana " Akasya " deme !
    Bizde komşuluk çok önemlidir , hal hatır sorulur , komşunun gönlü hoş tutulur ama benim yan evi satın alanlarla ilk günden başım belada. Olur olmadık hareketler, hayvan düşmanlığı - çocuklarının kedi tekmelemesine varacak ölçüde- derken gölgesine araçlarını park ettikleri ön bahçemdeki Akasya ağacının yaprakları sokağı kirletiyor diye şikayetlendiler ; biz de kibarlık edip , kendi kapılarının önüne değil de ısrarla bizim kapının önüne park ettikleri o çok değerli araçlarına yaprak düşüp de kirletmesin diye 😡😡😡öyle bir budadık ki şimdi açmıyor 😢İnan ki bahçeli evlerde oturan herkes doğasever değil. Ay çok dertliymişim meğer...
    Hava güzel, doğa güzel ,çamaşırlar asılmak üzere beni bekler, ben kaçtım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer akasya yani beyaz çiçekli akasya ağacı ise budadığınız ağaç korkma biraz uzun sürüyor ama açıyor, Datça sokaklarında ki akasyaları öyle budamışlardı ki, tekrar açmaları 2-3 yılı buldu. ağaçlar sabırlı ama sizin komşu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim gerçekten çok zor bir durum.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emelciğim yorumunu yanlışlıkla kaldırdım ..
      mimoza ve kıbrıs akasyası aynı familyadan yaprakları farklı, birde yetiştiği toprakların özelliği farklı olurmuş. bende google dan öğrendim.

      Sil
  3. Çankaya da otururken karşı bahçemde bu ağaç vardı. Ben de mimoza sanırdım :) Sonradan öğrenmiştim Kıbrıs Akasyası olduğunu. Öyle büyük bir ağaçtı ki çiçekleri dökülmeye başladığında bütün sokak sarıya keserdi.
    Gidip gövdesine sarılasım geldi. Nasıl özlediysem....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah tülin o kadar çok var ki sarıl sarıl bitmez çook güzeller çook

      Sil
  4. Ben de ilk fotoğrafı gördüğümde öyle sanmıştım, ama mimozalar çok daha küçükler zaten, değil mi? Geçmiş bahar mimozaları..Çocukluğumuzun dizisi..

    Uçuşup ağıza buruna dolmayan her şey kabulüm, uçuşuyorsa mı? Yanından geçerken ağzımı burnumu fularımla kapatıyorum, kimsenin başka bir canlıyı yok etme hakkı yok, ne arabası için, ne de alerjisi için..Belki onlar da bizden rahatsız, kim bilebilir ki? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma elif bende ağaça, çiçeğe kızanları anlayamıyorum bir türlü ben bakmalara doyamıyorum, her bahar ilk kez görüyormuşcasına şaşırıyorum.

      Sil