Pazartesi, Eylül 15, 2014

hazine....

bir peynir hazinesi, ev yapımı hepsi..
bu kareleri İstanbul'dan dönüşümün ikinci günü çektim.
hikayesini anlatmaya  nereden başlasam;
Datça'da Metamorfoz Sanat Evin de, Peynir kursu var.
öğreten Deniz Arı, öğrencilerden biri de benim sevgili arkadaşım Yılda,
Yılda'cığım büyük bir heyecanla Mayıs ayında bu peynirleri yapıp,
dinlendirme için Deniz' e bırakmıştı. Olma sürecini tamamlayan peynirlerin,
tadımı için benim dönmemi beklemişler. Peynirler hazine, benim gelmem de önemli,
:)))) o zaman küçük de olsa şölen havasını hak ediyor, diyerek....
peynirleri ve evdeki kapkacağı toplayıp sahilde sakin bir köşeye gidiverdik.
şimdi hikayenin devamı;


köy ekmeği, şarap, peynirler,
denizin kenarı, birde fotoğrafta olma arzusun da olan,  bir kara tavuk,
işte bu kareye güzellik katanlar.


ev yapımı cheddar peyniri, gouda peyniri ve tulum peyniri...


ilk kez deneyen bir kurs öğrencisi için gayette başarılı,
bayıldık, bayıldık...


ben fotoğraf çekim bitene kadar, arkadaşlarıma biraz eziyet ettim,
aman dokunmayın, bekleyin, kesmeyin ....diye 


Tchibo  marka,  bu peynir kesici bir arkadaşımdan hediyeydi, 
peynirler ona, o peynirlere çok yakıştı.


o kadar çok fotoğraf çektim ki, canım arkadaşlarım,
iyi sabrettiler...
''hazine değerinde bu peynirler'' diye diye çekip durdum.


tulum peynirinin rengi nasıl da sarı, diğer peynirlerdeki sarılık da aynı,
Deniz bunu çok beğendi.
bizde çok beğendik, görüldüğü üzere kapış kapış gitti.


usta ve öğrenci bir arada, kırmızı  tişörtlü Deniz,
kedili tişörtü olan da Yılda.


13 yorum:

  1. ayşen,
    ne kadar da hoş fotoğraflar,emeğine sağlık,iyi ki bol bol çekmişsin.
    senden çok rica ediyorum,benim fazlasıyla ilgimi çekiyor.taze peynir yapımı bile olabilir,yayın yapar mısımn bu konuda?
    bence büyük ihtiyaç var,tamm yoğurdumuzu yapıyoruz,bir de peynirimizi yapalım hadi:)))
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. HARİKA !! Işınlanma bulunmuş olsaydı şimdi orada peynirden bir çatal şaraptan bir yudum üzümlerden bir bağ almış olur, denize karşı da oturur günün keyfini çıkarırdım :)
    Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Vallahi brawo ne cevherler var sizde! kareler ise tıpkı rüya gibi.. biran kenarda oturmuş sizi izlerken buldum kendimi..
    Böylesi güzel paylaşımların çok olması dileğimle,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten hazine bunlar Ayşen çok severim peyniri keşke orda olup tadına bakabilseydim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel kareler ! Peynir zaten hazinedir bir de böylesi ,can arkadaşın elinden çıkanlar eşsizdir eşsiz!
    Bizde kış aylarında var şarap-peynir gecesi ama tabii o zaman da çıtır çıtır üzüm olmuyor. Ha bir de ben sıcak şarap sevmiyorum şaraba yapılan eziyet gibi geliyor bana.
    Özetle deniz kenarında şarap partisi ,"Oh lala laa! Santé mes amis " ...

    YanıtlaSil
  6. Moon çok severim, peynirin her türlüsünü, resmen yutkunarak okudum yazıyı, nasıl canım çekti, geçtim buzdolabın başına, aman sütüm kesilmesin diye:))) Ellerine sağlık arkadaşının..Bende havva'ya katılıyorum. Peynir yayını isteriz isteriz, isteriz, isteriz :)) Mutlu kal..

    YanıtlaSil
  7. allahim bu nasil bir guzelliktir..
    yutkuna yutkuna bi hal oldum:)))
    hep derimki benim dolabimda..
    damak tadima uygum bir peynir
    iri, sert zeytin
    domatez,,biber,,salatalik..ha birde cok yememe ragmen yumurta
    olsa ...cayi unutmadimki!
    baska birsey istemem
    bayildim ben bu ise:)))))))

    YanıtlaSil
  8. havvacığım, ilk taze peynir denememi fotoğraflayacağım söz.

    YanıtlaSil
  9. hazel ah o IŞINLANMA bir olsa ah! neler olur neler :)))

    YanıtlaSil
  10. meltemciğim, hazinenin en zor bulunanı, tadları damağımda kaldı...

    YanıtlaSil
  11. sevgili nilgün, şarap, peynir çok yakışıyor birbirine ben birde taze köy ekmeği severim unun en karasından yapılan şöyle kokusu buğulu, üçü oldu mu... ekmek- peynir- şarap birde hepsi ev yapımıysa ....daha ötesi yok.

    YanıtlaSil
  12. güliz sana da sözüm olsun, ilk taze peynir yapımında kareler gelecek.

    YanıtlaSil
  13. cihan evin bolluğudur, peynir, zeytin, ekmek bence birde zeytinyağı olmalı derim...

    YanıtlaSil