Perşembe, Eylül 25, 2014

haftanın tarifi....

aslında haftanın tarifleri oldu...
tahinli tatlının ana malzemesi olan baklavalık yufka,
pek bereketli çıktı. tahinli tatlıdan sonra buzdolabına koyduğum yufkadan,
ne lezzetler oldu , ne lezzetler.


erikli tart oldu, nasıl mı? aynen şöyle :
4-5 parça yufkayı aralarına erimiş tereyağ sürerek,
kek kalıbına dizdim, evdeki erikleri, ( erik olmasa elma, şeftali,
vişne, kiraz, kayısı da olurdu.) ince doğrayıp tarçın, şeker ve tereyağ ile,
karıştırıp, fırına verdim....


çıtır, çıtır, ılıkken yanında bir top dondurma ....


daha ne olsun derken, börek oldu;
bir yumurta, bir şişe soda, 50 gr erimiş tereyağ,
az biraz zeytinyağ, karışımı hazırladım, her kata sürmek suretiyle,
üç kat yufkayı hazırladım, peynirli maydanozlu harcı döşeyip,
yufkaları yuvarladım, tepsiye dizdim,
üzerine kalan sodalı karışımı döktüm , doğru fırına....


sodalı harç yufkanın çıtırlığını yumuşatıp kabarttı.
hem tatlı, hem tuzlu,
her ikisi de lezzetli oluverdi.
yedik bitti, kareleri ve tadı bize kaldı.

6 yorum:

  1. Tatlıda, tuzluda süper..hem leziz, hem pratik, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ayşen
    eline sağlık,ağzım sulandı akşamın bu saati ve yağmurun bu haliyle:))
    istesemde dışarı çıkamam almak için:)
    yarına kaldı:)
    söylermisin 3 kat baklavalık yufka he?hiç kullanmadım baklavalık yufka ama yarın almayan nolsun yanee:))
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hmmm nefis görünüyor,afiyet olsun,ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. güliz teşekkürler, mutfak sihirli bir yer...

    YanıtlaSil
  5. havva paketi açınca göreceksin 40 yaprak yufka oluyor genelde, bir yaprak üzerine tereyağ, ikinci yaprak , tekrar tereyağ, sonra üçüncü yaprak oluyor 3 kat :))))

    YanıtlaSil
  6. nursel hanım, hoş geldiniz, teşekkürler....

    YanıtlaSil