Dantel sertleştirme işini şöyle tarif edeyim tatlı arkadaşım: Dantel örtüyü önce yıkayıp, iyice sıkıyorum. Sonra bir kaba koyup, üzerine de nalburdan aldığım beyaz tutkalı döküp mıncıklıyorum, (ahşap tutkalı benim kullandığım), sonra bir kaseyi ters çevirip, üzerini streç filmle kaplıyorum. Streçin üzerine dantelimi yayıp, şekil alması için iyice bastırıyorum. O hali ile üzeri beyaz bulamaç gibi hamurumsu haliyle kurumaya bırakıyorum. Ertesi gün aynı saatte, yani 24 saat sonra tamamdır...Umarım işine yarar, beni anarsın..Sevgiler
gelemedim, yazamadım, okuyamadım ama bak beş dakkada beşiktaş, hepsicini okudum ayşenim:) Tahinli tatlından hemen yapmak, o boşalmış koydan ufuklara dalmak istedim. Yazdan karelerle gel sen gene, Datçanın yağmuruda güzeldir muhakkak ama sen sanki hep yazı anlatmalısın:) Yaşatıyorsun belkide ondan... Çok öperim gelicem gene:)
Dantel sertleştirme işini şöyle tarif edeyim tatlı arkadaşım: Dantel örtüyü önce yıkayıp, iyice sıkıyorum. Sonra bir kaba koyup, üzerine de nalburdan aldığım beyaz tutkalı döküp mıncıklıyorum, (ahşap tutkalı benim kullandığım), sonra bir kaseyi ters çevirip, üzerini streç filmle kaplıyorum. Streçin üzerine dantelimi yayıp, şekil alması için iyice bastırıyorum. O hali ile üzeri beyaz bulamaç gibi hamurumsu haliyle kurumaya bırakıyorum. Ertesi gün aynı saatte, yani 24 saat sonra tamamdır...Umarım işine yarar, beni anarsın..Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler elift, çok faydalı olacağına eminim. deneyeceğim.
YanıtlaSilgelemedim, yazamadım, okuyamadım ama bak beş dakkada beşiktaş, hepsicini okudum ayşenim:) Tahinli tatlından hemen yapmak, o boşalmış koydan ufuklara dalmak istedim.
YanıtlaSilYazdan karelerle gel sen gene, Datçanın yağmuruda güzeldir muhakkak ama sen sanki hep yazı anlatmalısın:) Yaşatıyorsun belkide ondan...
Çok öperim gelicem gene:)
hoşgeldin emelim , tatlı dilinden dökülen kelimeler için çok teşekkürler, gel gene :))
YanıtlaSil