İstanbul'a gitmeden önce erikli tart yapmıştım, hatırlarsanız,
bir hamurla iki değişik tatlı olmuştu....
hem kek , hem de tart.
bir de incirlisini yaptım. incirler bitmeden...
çayın yanına kek yapmak için mutfağa girdim, ee alıştım artık,
kek hamurundan azıcık da tart kalıbına dökmeye......
incirlerin sert olanlarını yuvarlak dilimledim , küçük bir tavada,
tereyağ ve şekerle şöyle bir çevirip yumuşattım, birazda tarçın serptim.
hemen sıcak sıcak dizdim pişirdiğim tart hamurunun üzerine,
tavada oluşan şekerli, tarçınlı tereyağ karışımını da,
üstüne döküverdim...
:)
günaydın
YanıtlaSilgörüntü de şahane zaten,kalmayacağı taa buralardan belli ayşen
eline sağlık.
bu arada sarılar çok gü<el bir ambians yaratmış,ona da bayıldım
sevgiler
Bu şahane tartın bitmesi normal yani..baksana nasıl da güzel duruyor tabakta..
YanıtlaSilellerinie sağlık, harika!
incire bayılırım tartı zaten severim ikisi birleşmiş şahane bir ikili olmuş :) elinize sağlık !! görüntü şahane tadı da muhakkak öyledir :)
YanıtlaSilBen böyle kek hamurundan elmalı tart yapmıştım ama başarılı olamadım. Şimdi bir kez de senin yöntemini deneyeceğim. Becerebilirsem yayınlarım benden ses çıkmazsa bil ki "ı ıhh ! " yine olmamış :)
YanıtlaSilİncirler bitmeden tabii .
havva günler hep aydın olsun, günaydın dedikçe...sarıları beğendin güzel sevindim...
YanıtlaSilsebuş, sorma incir bambaşka birşey ...
YanıtlaSilhazelciğim , incir herşeye yakışıyor tarta da yakıştı walla...
YanıtlaSilsevgili nilgün çok ama çok az hamur döküyorum ince bir sıva gibi, kabartma tozu olunca kabarıyor az dökülünce tam tart kalınlığında oluyor için sırrı bu derim... hadi bakalım sana kolay gelsin.
YanıtlaSilİnciri çok severim.incirli tart mutlaka deneyeceğim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBenim gibi aşırı tatlı seven birisi için, bir günde biter. :)
güliz incirli tart pişirdiğinde fotoğrafla da olsa bizimle paylaşırsın değil mi?
YanıtlaSilersin senin mutfak masan da pek lezzetli tabaklarla doluydu...beğenin için teşekkürler.
YanıtlaSil