Salı, Eylül 24, 2013

domates reçeli

muhteşem bir renge sahip olan reçel
damak tadı herkese uygun olmayabilir...
kireç  kaymağına yatırılmadan yapılamayan tek reçel,
 tarifi şudur ;
bardak domateslerin miniklerinden alınır, kabukları soyulup varsa çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünür,
bir saat kireç kaymağın da bekletilip, tekrar yıkanır, tencerede kaynayan şekerin içine vanilya ve karanfil konur, domatesler şekere ilave edilip birlikte kaynatılır, limon eklenip beş dakika kaynatılır. kavanoza konulur. kaynarken içine file badem koydum...
''moon'' mutfakta

4 yorum:

  1. Hiç domates reçeli yemedim hayatım, merak ettim şimdi.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ben severim ,kireç kaymağının verdiği kıtırlık en leziz kısmıdır.bozcaada'nın en meşhur tatlarındandır.

    YanıtlaSil
  3. Rahmetli yengemi hatırlattınız bana bu reçel ile. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim ... size de vesile olmuş , hayatın tuhaflıklarından işte
    sevgiler

    YanıtlaSil