muhteşem bir renge sahip olan reçel
damak tadı herkese uygun olmayabilir...
kireç kaymağına yatırılmadan yapılamayan tek reçel,tarifi şudur ;
bardak domateslerin miniklerinden alınır, kabukları soyulup varsa çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünür,
bir saat kireç kaymağın da bekletilip, tekrar yıkanır, tencerede kaynayan şekerin içine vanilya ve karanfil konur, domatesler şekere ilave edilip birlikte kaynatılır, limon eklenip beş dakika kaynatılır. kavanoza konulur. kaynarken içine file badem koydum...
''moon'' mutfakta
Hiç domates reçeli yemedim hayatım, merak ettim şimdi.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilben severim ,kireç kaymağının verdiği kıtırlık en leziz kısmıdır.bozcaada'nın en meşhur tatlarındandır.
YanıtlaSilRahmetli yengemi hatırlattınız bana bu reçel ile. Afiyet olsun..
YanıtlaSilteşekkür ederim ... size de vesile olmuş , hayatın tuhaflıklarından işte
YanıtlaSilsevgiler