soğanın çiçeklenip tohum olmak için tam ortasından çıkan okuna,
buralarda ''sibek'' diyorlar.
20 yıl öncesi Datça köylerinde dolanırken tarla da bu okları toplayan bir kadın görüp,
merakla sormuştum. bu ne diye o zaman öğrendim adını, tadını.
hemen bir kucak sibek veren kadın.
''bunları doğreycen, kavurcen, üstüne yımırta gırıvercen,
bak ye, gör, bi bek dadlı oluu'' dedi.
işte o vakitten beri her bahar, pazarda yolunu gözlerim.
benim için bahar sibekle gelir pazara.
külahları hariç doğrayıp,
tavaya koyarım.
zeytinyağını döküp, yumuşayana kadar kavururum.
üstüne yumurtasını da kırdım mı...
offf ne lezzettir.
Datça dışında bilinir mi? pişirilir mi?
bilmiyorum.
ama bulursanız mutlaka deneyin.
👍👌😘
Ayşenciğim...afiyet olsun.vallahi şu saatte canim çekti.tam sağlık.. yakında utmaya gidecem.kesin yapıyorum. Sevgilerimle emel
YanıtlaSilhadi bakalım afiyetle ye...
SilElinize sağlık, çok güzel görünüyor. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim. Afiyet olsun, sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. umarım sizde rastlarsınız pazarda.
SilYapmıyordum daha önce ,ama bu hafta yapılacaklar listesine girdi bile,sizin bu güzel anlatımınızla 👏❤️
YanıtlaSildatçalı olmanın güzelliklerinden .
SilNerde bulcaz sibeği Yamancan ellerine sağlık ,bişey daha öğrendim sağol
YanıtlaSilkimbilir belki bulursun durucan.
Sil