Perşembe, Nisan 16, 2015

limon reçeli...


sanırım iki yıl önce limon reçeli postu paylaşmıştım.
lakin limonlar o kadar güzel görünüyordu ki,
dayanamayıp,  yapım aşamalarını fotoğrafladım.


malzemeler; kalın kabuklu limon, şeker, su ve  limon suyu.
rendelediğim limonların, kabuklarını soyup, ince ince dilimledim.
bir tenceredeye aldım ve su ile  bir taşım kaynattım.
suyunu süzüp yeni su ekledim.
bu işlemi üç gün boyunca, günde üç kez yaptım.
üçüncü günün sonunda limonları ve şekeri tencereye koyup, 
çok ama çok az su ilave ederek, kısık ateşte kaynattım. 
her yerinden kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip.
kıvam kontrolunden sonra, kavanozlara doldurdum.


aroması yoğun, leziz mi leziz limon reçelim.


10 yorum:

  1. Olsa da yesek dedirte dedirte bana:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh ... kıyamam, paylaşmak iyi de, işin bir de bu kısmı var.

      Sil
  2. bence de olsa da yesek:)
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Adsız9:43 ÖS

    Moon.... ellerine sağlık gıpta ile baktım.limondan çünkü hiç duymadım.mersinde büyüdüm.görüntü harika afiyet olsun.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emel mersinde limon da boldur aslın da, biz rumeliliyiz reçel yapmayı pek severiz. ismim ayşen , ayşen yazabilirsin :))) sevgiler.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık , acaba rendelediğimiz kabukları da ilave etsek çok yoğun bir tat mı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabukların acısını almak gerek o zaman da dağılır. ama denemek lazım, en iyi neticeyi o zaman alırız.

      Sil
  5. Bende olsada yesek diyenlerdenim :) ımhhhh ımmmhhhh:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güliz sen de çok beceriklisin yaparsın bence, hadi dene ...

      Sil