24. çeşit olarak havuç reçeli.
reçel aşkı devam ediyor.
malzemeler basit,
havuç, şeker , limon,
havucu rendeleyip tencereye koydum,
üzerine şekeri ilave edip bir- iki saat beklettim.
sonra kısık ateşte şeker eriyene dek pişirdim.
her yerinden kaynamaya başlayınca, limon suyu ilave ettım.
kıvam alınca, ateşten indirip, kavanoza doldurdum.
rengi ve tadıyla denemeye değer.
size kolay gelsin, mutlaka yapmak isteyeceksiniz.
rengine bak!!! nasıl parlak ve ne kadar güzel görünüyor, sayende reçel canavarı olduk:) ellerine sağlık Ayşencim.
YanıtlaSilemelciğim reçel yapmayı seviyorum, eve yayılan o şekerli meyve kokusuna bağımlı mı oldum nedir.
Silbunu da ilk sizde gördüm du anneme sölüyüm yaaa :)
YanıtlaSilannen yapacaktır eminim çok kolay.
Silvay be,ayşen!
YanıtlaSilbunu da yaptın he!
eline sağlık,şahane
dur daha neler yapacağım :))) herşeyin reçelcisi olacağım galiba.
SilHer şeyin reçelini yapıyorsun ne güzel,afiyet olsun :)
YanıtlaSilevettt herşeyin reçelcisi olacağım yazdım az önce bende...
Silhiç yemedim denemek lazım.... size afiyet olsun
YanıtlaSilteşekkürler... deneyin bence.
Silellerine sağlık.....ayşen hanımcığım...inanın ilk duydum.sevgiler emel.
YanıtlaSilteşekkürler emel hanım sevgiler.
Silölçü verebilirmisiniz ...tşkler
YanıtlaSilHay Allah., esra reçeli genel de göz kararı yaparım. Ama genel kural şudur, bır ölçü meyyveye, bır ölçü şeker. Lakin, havucu da şekerini düşünüp daha az şeker kullanmak gerekti. Umarım yardımcı oldum.
Sil