Çarşamba, Nisan 08, 2015

havuç reçeli...

24. çeşit olarak havuç reçeli.


reçel aşkı devam ediyor.


malzemeler basit,
havuç, şeker , limon, 
havucu rendeleyip tencereye koydum,
üzerine şekeri ilave edip bir- iki saat beklettim.
sonra kısık ateşte şeker eriyene dek pişirdim.
her yerinden kaynamaya başlayınca, limon suyu ilave ettım.
kıvam alınca, ateşten indirip, kavanoza doldurdum.


rengi ve tadıyla denemeye değer.


size kolay gelsin, mutlaka yapmak isteyeceksiniz.

14 yorum:

  1. rengine bak!!! nasıl parlak ve ne kadar güzel görünüyor, sayende reçel canavarı olduk:) ellerine sağlık Ayşencim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emelciğim reçel yapmayı seviyorum, eve yayılan o şekerli meyve kokusuna bağımlı mı oldum nedir.

      Sil
  2. bunu da ilk sizde gördüm du anneme sölüyüm yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annen yapacaktır eminim çok kolay.

      Sil
  3. vay be,ayşen!
    bunu da yaptın he!
    eline sağlık,şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dur daha neler yapacağım :))) herşeyin reçelcisi olacağım galiba.

      Sil
  4. Her şeyin reçelini yapıyorsun ne güzel,afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evettt herşeyin reçelcisi olacağım yazdım az önce bende...

      Sil
  5. hiç yemedim denemek lazım.... size afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. Adsız9:26 ÖS

    ellerine sağlık.....ayşen hanımcığım...inanın ilk duydum.sevgiler emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler emel hanım sevgiler.

      Sil
  7. ölçü verebilirmisiniz ...tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah., esra reçeli genel de göz kararı yaparım. Ama genel kural şudur, bır ölçü meyyveye, bır ölçü şeker. Lakin, havucu da şekerini düşünüp daha az şeker kullanmak gerekti. Umarım yardımcı oldum.

      Sil