sanırım iki yıl önce limon reçeli postu paylaşmıştım.
lakin limonlar o kadar güzel görünüyordu ki,
dayanamayıp, yapım aşamalarını fotoğrafladım.
malzemeler; kalın kabuklu limon, şeker, su ve limon suyu.
rendelediğim limonların, kabuklarını soyup, ince ince dilimledim.
bir tenceredeye aldım ve su ile bir taşım kaynattım.
suyunu süzüp yeni su ekledim.
bu işlemi üç gün boyunca, günde üç kez yaptım.
üçüncü günün sonunda limonları ve şekeri tencereye koyup,
çok ama çok az su ilave ederek, kısık ateşte kaynattım.
her yerinden kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip.
kıvam kontrolunden sonra, kavanozlara doldurdum.
aroması yoğun, leziz mi leziz limon reçelim.
Olsa da yesek dedirte dedirte bana:))))
YanıtlaSilahhh ... kıyamam, paylaşmak iyi de, işin bir de bu kısmı var.
Silbence de olsa da yesek:)
YanıtlaSileline sağlık
sen de yaparsın, dene ...
SilMoon.... ellerine sağlık gıpta ile baktım.limondan çünkü hiç duymadım.mersinde büyüdüm.görüntü harika afiyet olsun.sevgiler emel.
YanıtlaSilemel mersinde limon da boldur aslın da, biz rumeliliyiz reçel yapmayı pek severiz. ismim ayşen , ayşen yazabilirsin :))) sevgiler.
SilEllerinize sağlık , acaba rendelediğimiz kabukları da ilave etsek çok yoğun bir tat mı olur?
YanıtlaSilkabukların acısını almak gerek o zaman da dağılır. ama denemek lazım, en iyi neticeyi o zaman alırız.
SilBende olsada yesek diyenlerdenim :) ımhhhh ımmmhhhh:)
YanıtlaSilgüliz sen de çok beceriklisin yaparsın bence, hadi dene ...
Sil