Perşembe, Nisan 02, 2015

portakal kabuğu reçeli...


portakalın bol olduğu zamanlar da yapmıştım bu reçeli,
bir türlü fotoğrafları düzenleyip paylaşamadım.
aslında  bu kış, kavanoz, kavanoz reçeller hazırladım.
arkadaşlarıma hediye etmek için.
bu reçel de onlardan biri.


kalın kabuklu portakalların kabuklarını,
ince ince doğradım. kibrit çöpü  gibi.


doğranmış kabukları bir tencereye koyup, bir taşım kaynatıp, süzdüm.
bu işlemi dört kez tekrarladım.
acısı çıkmış portakal kabuklarını tencereye koyup,
üzerine şekerini ekledim. çok az su ile kaynattım.
her tarafından kaynayıp, kıvam alınca limon suyu ilave edip,
iki, üç dakika daha kaynattım.
ocaktan indirip sıcak, sıcak kavanozlara doldurdum.


yapmanızı kesinlikle tavsiye edeceğim bir reçel.
portakal kokusu yoğun marmelad kıvamında.
hem de, çok lezzetli.

23. reçel çesidim

10 yorum:

  1. ay o nasıl bir renk öyle...hiç denemedim portakal reçeli yapmayı, portakallar bitmeden yapsam, hem keke falanda çok yakışır di mi?
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emel bence yap, sen de çok beğeneceksin.

      Sil
  2. Receller her zaman bana mutluluk verir,yapmak da yemek de bana iyi gelir,sizin tarifinizi de yaz gelmeden deniyecegim,elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle reçel konusun da aynı fikirdeyiz. teşekkürler.

      Sil
  3. harikasin arkadasim,,,
    nasil guzel gozukuyor...al tazecik koy ekmegini,,,tereyagini sur ustunede bu recelden...ohhhhh
    mis mis:)yaninada cay
    ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cihan o nasıl anlatma öyle, canımı çektirdin.

      Sil
  4. ayşen hiç ereçel yemiyoruz eşle biz.
    ama ben yapayım bu reçelden canımı çektirttin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap havva reçelsiz ev olur mu hiç...

      Sil
  5. Rengiyle, sunumuyla ye beni diyor..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadıyla hele , bitir hepsini diyedebiliyor.

      Sil