portakalın bol olduğu zamanlar da yapmıştım bu reçeli,
bir türlü fotoğrafları düzenleyip paylaşamadım.
aslında bu kış, kavanoz, kavanoz reçeller hazırladım.
arkadaşlarıma hediye etmek için.
bu reçel de onlardan biri.
kalın kabuklu portakalların kabuklarını,
ince ince doğradım. kibrit çöpü gibi.
doğranmış kabukları bir tencereye koyup, bir taşım kaynatıp, süzdüm.
bu işlemi dört kez tekrarladım.
acısı çıkmış portakal kabuklarını tencereye koyup,
üzerine şekerini ekledim. çok az su ile kaynattım.
her tarafından kaynayıp, kıvam alınca limon suyu ilave edip,
iki, üç dakika daha kaynattım.
ocaktan indirip sıcak, sıcak kavanozlara doldurdum.
yapmanızı kesinlikle tavsiye edeceğim bir reçel.
portakal kokusu yoğun marmelad kıvamında.
hem de, çok lezzetli.
ay o nasıl bir renk öyle...hiç denemedim portakal reçeli yapmayı, portakallar bitmeden yapsam, hem keke falanda çok yakışır di mi?
YanıtlaSilEllerine sağlık.
emel bence yap, sen de çok beğeneceksin.
SilReceller her zaman bana mutluluk verir,yapmak da yemek de bana iyi gelir,sizin tarifinizi de yaz gelmeden deniyecegim,elinize saglik
YanıtlaSilkesinlikle reçel konusun da aynı fikirdeyiz. teşekkürler.
Silharikasin arkadasim,,,
YanıtlaSilnasil guzel gozukuyor...al tazecik koy ekmegini,,,tereyagini sur ustunede bu recelden...ohhhhh
mis mis:)yaninada cay
ellerine saglik..
cihan o nasıl anlatma öyle, canımı çektirdin.
Silayşen hiç ereçel yemiyoruz eşle biz.
YanıtlaSilama ben yapayım bu reçelden canımı çektirttin.
yap havva reçelsiz ev olur mu hiç...
SilRengiyle, sunumuyla ye beni diyor..Ellerine sağlık...
YanıtlaSiltadıyla hele , bitir hepsini diyedebiliyor.
Sil