Perşembe, Haziran 05, 2014

bir reçel...

bu sefer bir reçel,
 reçel postlarıma dönüp baktım da,
nedense hep, üç reçel ,
demek reçel yapmaya başlayınca , duramıyorum..


portakal ağacında, minnak iki portakal kalmıştı,
aralara sıkışmış, çok da büyüyememişler,


 tarife gelince;
efendim portakalları bir parmak eninde  dilimledim,
tencereye koyup, suda bir taşım kaynattım,
suyunu süzdüm, hemen sıcakken,
üzerine şeker döktüm, çok azda su,
kaynattım, parlaklaşıp, kıvama gelince limon suyu ilave ettim,
biraz daha kaynatıp, ocaktan indirip, 
sıcak sıcak kavanoza koydum.


severek yediğim reçellerden biridir.


portakalın tam ortası, çiçek gibi ....

rüzgar, fırtına ,
haziran ayında olsak da,
yaz yok ortalarda,
bana da kış gibi yapmak düştü....
yani mutfak işleri.

7 yorum:

  1. günaydın,
    hiç yapmadığım çok da yapmak istediğim reçel,kabuklar soyulmadı ve de ilk su dökldü öyle mi?bi de böyle minnak bulamayacağıma göre dörde bölünmüş dilimler olurmu?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ayşemcim, keke-tarta ne güzel olur, nasıl yakışır bu portakal reçeli. Kayınvalidemde güzel yapar ama onun bayağı bir teferruatı var. Kireçte bekletiyor bildiğim kadarı ile. Uzun bir işlem, bir kere anlattı ama o kadar sabırlı değilim bekleyemem ben. Senin ki çok pratik. Reçel mi reçel işte...
    Çokda güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Görüntü inanılmaz güzel.
    Seneye denenecek tarifler listesine aldım bile :))

    YanıtlaSil
  4. günaydın havva, evet kabuğunu soymadım, ilk suyu döktüm, büyük de olsa yuvarlak yap dilimlerini, yerken tabakta parçalarsın.ben büyük portakalı da aynı şekilde yapıyorum.
    eğer varsa, çekirdekleri ayıklıyorum
    dene bence.

    YanıtlaSil
  5. emelciğim, annem de bir çok reçel de kireç kaymağı kullanır, ama ben sadece domates reçelinde kullanıyorum onun dışındakiler, aynen normal reçel şeklinde sadece parlak ve kıvamlı olması önemli, kahvaltılar da masaya en çok reçel yakışıyor, kaymak, tereyağ yada süzme yoğurtla çok seviyorum, kilo meselesini de ben artık kafama takmıyorum, fakat oldukça sağlıklı beslenirim...reçel yapmayı severim ama hergün bir kasede yemiyorum elbette ama kahvaltı masamın olmazsa olmazı renkli, tatlı bir mutluluk sebebi, çooook sevgiler

    YanıtlaSil
  6. gülay çook teşekkürler, dene ve paylaş lütfen

    YanıtlaSil
  7. Moon demek havalar iyi değil orda bizim çocuklar yüzünden Datça tatilimiz hayal oldu bari böyle avutayım kendimi , tutturdular şu olsun bu olsun diye bizde mecburen başka yerden şu bir türlü sevemediğim yiyip içmekten başka bir şey yapılmayan bangır bangır müzik çalan her şey dahil otellerden bulduk kalpleri kırılmasın istedikleri olsun diye seste çıkaramadım ben kafa dinlemek istiyorum diyemedim neyse kafanı şişirmeyeyim senin reçel nefis görünüyor seneye kısmet olursa mutlaka yaparım ellerine sağlık

    YanıtlaSil