Perşembe, Mayıs 18, 2006

GÖKKUŞAĞIYIM DAMLALARIN İÇİNDE






















on gündür yollardayız..şehir merkezleri,kasabalar,köyler daha çok köycükler. artık eminim yeni bir başlangıç için aradığımız, yeni zaman dilimi bu coğrafya da...GÜNEY ..evet güney.
kasımın beşi ve hala şort - tshırt dolaşmaktayım..
güneş , gün boyu parlak turunculuğunda, dallardaki portakal ve mandalinalar gibi.. ve hala sıcacık..(gece bir serinlik başlasa da)GÜN , SICAK , PIRIL PIRIL..oysa bıraktığım kent; soğuk ve yağmurlar içinde.
yeni bir keşif, her keşif gibi ,heyecanı keşfin içinde..kıvrımlı yollara aşığım, artık bu kesinleşti. yine bir kıvrımlı yol içinde ,bu kez dağlardan inmekteyim denize...üstelik bir minik dere yolla bir kıvrılmakta ..sanki bizi görünce başladı akmaya ,boş yolda yalnız kalmayalım diye arkadaş oldu.yol kıvrıldıkça oda aynı kıvrımlarla ve araba ile aynı hızda akıyor yanıbaşımızda..süzülürken dağdan aşağı, kayaların gri tonları ve dağların gölgeleride bizimle..
o en güzel an işte...şimdi..
sadece yeşil ,gri kayalar ile masmavi denizin arasına girivermiş kumtanecikleri ...bakıyorum,bakıyorum,gözlerimi kapatıp tekrar ,tekrar bakıyorum ..hafızama kaydolmalı bu muhteşem güzellik..ileride ne yaşarsam yaşayayım , görmek istediğimde ve gözlerimi kapadığımda hafızam bana geri vermeli..yeşili,griyi,masmaviyi ve kum taneciklerinin uzayıp giden halini...
gün batmaya niyet etti , ben manzaraya dahil olduğumda ...en sevdiğim hali denizin akşam durgunluğunda ...işte günün bu saatinde yüzerken ,bedenim yok oluyor suda. denizin bir parçası oluyorum..benim zerrelerim,suyun zerreleri ..ben deniz oluyorum..bedenim her kımıldaşında su olarak var olacağım..çırptıkça ayaklarımı , gökyüzüne doğru sıçrayan su tanelerinin her zerresinde ..ve her damla düşerken denize , bir gökkuşağı olarak inmekte , yedi renk içinde..güneş böyle erimekte deniz de. ben çıralıda güneş,deniz ve gökkuşağıyım damlacıkların içinde.. (5 kasım 1994) ÇIRALI

3 yorum:

  1. Adsız1:39 ÖS

    Tek ben değilmişim kıvrımlı yolların büyüsünü farkeden, yazıyı okurken tekrar yollardaydım, o sıcaklığı ve ılık rüzgarın yüzüme vuruşunu hissettim. Bence çok güzel bir anlatım, yazmaya devam et Aysen ablacığım :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir üslubunuz var. Nasıl da yansıtıyor Çıralı'yı ne çok sevdiğinizi. Madem böyle bir ortak tutkumuz var, (Çıralı'ya görüp de aşık olmayacak birini düşünemiyorum!)ben de size Çıralı'dan daha iki üç gün önce çektiğim ve taze taze bloguma eklediğim resimleri armağan ediyorum.
    Dostlukla.

    YanıtlaSil
  3. çook çook teşekkürler..resimleriniz için ayrıca teşekkür ederim..böyle güzel bir mesajı bulmak inanılmaz mutlu etti beni.
    segilerimle

    YanıtlaSil