bir aşure telaşı daha bitti,
normal aşurenin yanı sıra birde şekersiz aşure yaptım.
en güzel aşure bol malzemeli olandır.
ben taze meyveyi de aşurenin içinde çok severim.
birde kestane koyarım.
nohutu, fasulyeyi çok koymam,
ama pişerken, tuzsuz fıstık ve kavrulmuş fındık koyarım.
kaşıklar, kaseler sıraya dizildi.
aşureyi yapmaktan daha çok fotoğraf çekmek yordu beni.
şekersiz aşureye gelince,
tarif:
bildiğiniz gibi aşureyi pişirin,
şeker ilave etmeye gelince sıra,
şeker yerine, dut kurusunu rondo da iyice çekin,
un gibi oluncaya kadar.
ve
şeker yerine ekleyin.
son derece doğal bir yöntemle tatlandırılmış oluyor.
aşure sevip, şekerden dolayı yiyemeyenler,
rahat rahat yer.
bu yılın aşuresi de böyle oldu.
Aşure tamam da, o kaşıklar, kaseler, hele de işlemeli örtüye bayıldım :)
YanıtlaSilaşure de çok lezzetliydi ama :))))
SilÇok güzel fotoğraflar... Dut kurusu iyi fikirmiş. Seneye deneyeceğim 😊 Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil