emeklilikte kahvaltılarımız o kadar uzun sürüyor ki,
iki saatten önce sofradan kalkılmıyor.
yenilen domates peynir,
bu kadar uzaması çok yiyecek olduğundan değil.
çalıştığım zamanların acısını çıkartıyorum.
telaşsız yavaş yavaş.
mesela Aydın'dan gelen'' ipek biber'' i
yemek için önce ekmeği zeytin yağına sonra öğütülmüş bibere batırmak
aceleye gelmiyor.
ipek biberi de anlatayım bilmeyenlere,
kapya biberleri kurutup, değirmende öğütüyorlar,
içine tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırıyorlar.
yukarıdaki karede, yanyana duran ipek biberlerin biri acı, biri tatlı.
kahvaltıda meyve yemeyi de pek severim.
emekli kahvaltısı yapmak,
emekli olmayı bekleyen herkese kısmet olsun.
yavaş zamanlara saygıyla.
Mavinin kenarında, mavi kahvaltı sofrası. Ne de güzel :) Bu mevsim kavun ve üzüm de çok yakışıyor kahvaltı sofrasına.
YanıtlaSilevet evet, hele üzüm ...
SilAh biz de emekli olduğumuz günleri görsek sağlıkla. Eşimle emeklilik
YanıtlaSilgünlerimizde şunu yaparız bunu yaparız diye acele ediyoruz ama
sonra yanıbaşımda ki kızıma bir bakıyorum canım sıkılıyor çünkü o
o zamanlar da büyük ihtimal yanımızda olmayacak. üniversite sonra
iş güç uçacak yuvadan.
ama hayatın akışı bu, yuvadan uçup kendine bakmayı öğrenecek.
SilKahvaltıyı hakkını vere vere hafta sonları yapabiliyoruz, malumlar kolay kolay doktor emekli olmuyor😄 Bana Milas zeytini, İzmir tulumu domates biber ver her öğün yerim ama şu kavanozdaki Stilton var ya , ı ıh ! Yemem !
YanıtlaSilkavanoz güzel ama :)))
SilSefanız olsun o zaman. Ben de henüz taze emekliyim ama ne cok işlerim varmış meğer arkadaşımın deyimiyle menemeze kahvaltı yapamadım daha. Darısı başıma o zaman.(Hiç emekli olmak istemediğimden olabilir mi acaba?)
YanıtlaSilemeklilik istenmez mi hiç, keyfini sürün bence.
Sil