Pazartesi, Kasım 17, 2014

yabani ''yaban mersini'' desem mi?

yaban mersini desem, internet de araştırdığımda,
şu marketlerde satılan bilinen yaban mersininden değil benim topladığım,
çok ama çok benziyor, fakat değil.
acaba yabanisi mi? 
bende anlayamadım.


neyse topladım, biraz buruk da olsa, tadı, ben sevdim.
hem karasından, hem beyazından da topladım.


beyazı daha yumuşak, daha sulu gibi,
ama kekremsi tadı aynı.


boyutları, yaprağı, çalı formu hepsi aynı,
siyahı daha çok bulunuyor.


hepsini kuruttum, bitki çayı olarak yada çerez gibi tüketeceğim.
çok ama çok azından reçel denedim.


 başarılı olduğumu söyleyemem, fakat sonuç ilginçti,
daha sulu olan beyazı sertleşti, siyahı daha yumuşak oldu,
siyahı rengi daha güzel oldu.
lezzetine gelince buruk ve kekremsi tattan  reçel de eser  yok.

reçel çeşitlerime 21. reçel olarak kaydedildi,
yaban yada yabani mersin reçeli,
sonuç  iyi olmadı lakin, denemeden bilemezdim,

15 yorum:

  1. Bende toplamıştım bunun türevlerinden, ancak yemek için cesaret edemedim. :) Çiçek diye kullanıp, vadesi dolunca vedalaştım.

    YanıtlaSil
  2. Çocukluğumda Bafa Gölünün kıyısından topladığım meyva mı bu acaba? Yıllar sonra bir daha o tadı bulamadım , ne yurt dışında ne de bizim marketlerde ...

    YanıtlaSil
  3. Pazarda kilosu 10 liraydı:( ne şanslısın, afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  4. Aaa sanki beyazından bu öğlen gördüm!!!
    Bizim burada böyle şeyler satan bir tezgah var, önünden geçtiğimde kesin soracağım bakalım adı neymiş:)

    YanıtlaSil
  5. Ben korkarım bilmediğim şeyi toplayıp yemeye:)
    ama çokta merak ederim tadını:)
    ne güzel reçelini bile denemişsin ya takdir ettim seni bravo!

    YanıtlaSil
  6. ersin bilmeden yememek gerek sen doğru olanı yapmışsın...

    YanıtlaSil
  7. sevgili nilgün olabilir, bitki örtüsü aynı. tadı buruk, kekremsi azıcık tatlı gibi...

    YanıtlaSil
  8. emel buradaki doğal bir çok şey şehirde çok para... teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. ayda sorarsan yaz, merak ettim acaba nereden toplamışlar.

    YanıtlaSil
  10. sebuş çok teşekkürler, bende öğreniyorum isimlerini, neye benzediklerini falan, topladıktan sonra bilenlere kontrol ettirip yiyorum...

    YanıtlaSil
  11. Moon çocukluğum bunların içinde geçti ama bir kere tadını bakmak aklımdan geçmedi, Annem o yenilmez dedi yemedik, İlk işim tadını bakmak olacak:)))Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. güliz annen acaba neden yenilmez demiş olabilir merak ettim şimdi...

    YanıtlaSil
  13. Adsız11:30 ÖS

    Merhabalar. Resmi görüp yorumlarda da kimsenin ne olduğunu bilememesi üzerine dayanamadim söyleyeyim dedim :) ben mersinde oturuyorum siyahını bilmem ama beyazina bizim buralarda "murt" derler. Küçükleri daha hamdır ve tadı kekremsi olur. Ama büyüklerinin tadi da kokusu da süperdir. Hatta dalları çiçek arajmanlarında kullanılır. Bu dönemlerde çıkar ve kısa sürelidir. Ben bayılırım murta hatta bugün bir tabak yedim:) umarım faydalı olabilmişimdir. Sevgiler. Duygu

    YanıtlaSil
  14. duygu hanım çok çok teşekkürler, bilgi beni çok sevindirdi. kuruttum çoğunu acaba uzun süre saklamak için
    başka bildiğiniz bir yöntem var mı? datçadan selamlar.

    YanıtlaSil
  15. Adsız2:24 ÖS

    Merhabalar. Biz buralarda pek birşey kurutamayiz açikcasi nemden kaynakli olarak:( murtun kurutulmasini da burda hic duymadim. Biz taze olarak yer tuketiriz. Çevremdekilere de sordum onlar da kurutulmasi hakkinda pek bilgi sahibi degil sizin bildiklerinizin dışında. Bu konuda pek yardimci olamadim:( bizden de sevgiler size. Duygu

    YanıtlaSil