yaban mersini desem, internet de araştırdığımda,
şu marketlerde satılan bilinen yaban mersininden değil benim topladığım,
çok ama çok benziyor, fakat değil.
acaba yabanisi mi?
bende anlayamadım.
neyse topladım, biraz buruk da olsa, tadı, ben sevdim.
hem karasından, hem beyazından da topladım.
beyazı daha yumuşak, daha sulu gibi,
ama kekremsi tadı aynı.
boyutları, yaprağı, çalı formu hepsi aynı,
siyahı daha çok bulunuyor.
hepsini kuruttum, bitki çayı olarak yada çerez gibi tüketeceğim.
çok ama çok azından reçel denedim.
başarılı olduğumu söyleyemem, fakat sonuç ilginçti,
daha sulu olan beyazı sertleşti, siyahı daha yumuşak oldu,
siyahı rengi daha güzel oldu.
lezzetine gelince buruk ve kekremsi tattan reçel de eser yok.
yaban yada yabani mersin reçeli,
sonuç iyi olmadı lakin, denemeden bilemezdim,
Bende toplamıştım bunun türevlerinden, ancak yemek için cesaret edemedim. :) Çiçek diye kullanıp, vadesi dolunca vedalaştım.
YanıtlaSilÇocukluğumda Bafa Gölünün kıyısından topladığım meyva mı bu acaba? Yıllar sonra bir daha o tadı bulamadım , ne yurt dışında ne de bizim marketlerde ...
YanıtlaSilPazarda kilosu 10 liraydı:( ne şanslısın, afiyetle yiyin.
YanıtlaSilAaa sanki beyazından bu öğlen gördüm!!!
YanıtlaSilBizim burada böyle şeyler satan bir tezgah var, önünden geçtiğimde kesin soracağım bakalım adı neymiş:)
Ben korkarım bilmediğim şeyi toplayıp yemeye:)
YanıtlaSilama çokta merak ederim tadını:)
ne güzel reçelini bile denemişsin ya takdir ettim seni bravo!
ersin bilmeden yememek gerek sen doğru olanı yapmışsın...
YanıtlaSilsevgili nilgün olabilir, bitki örtüsü aynı. tadı buruk, kekremsi azıcık tatlı gibi...
YanıtlaSilemel buradaki doğal bir çok şey şehirde çok para... teşekkür ederim.
YanıtlaSilayda sorarsan yaz, merak ettim acaba nereden toplamışlar.
YanıtlaSilsebuş çok teşekkürler, bende öğreniyorum isimlerini, neye benzediklerini falan, topladıktan sonra bilenlere kontrol ettirip yiyorum...
YanıtlaSilMoon çocukluğum bunların içinde geçti ama bir kere tadını bakmak aklımdan geçmedi, Annem o yenilmez dedi yemedik, İlk işim tadını bakmak olacak:)))Kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilgüliz annen acaba neden yenilmez demiş olabilir merak ettim şimdi...
YanıtlaSilMerhabalar. Resmi görüp yorumlarda da kimsenin ne olduğunu bilememesi üzerine dayanamadim söyleyeyim dedim :) ben mersinde oturuyorum siyahını bilmem ama beyazina bizim buralarda "murt" derler. Küçükleri daha hamdır ve tadı kekremsi olur. Ama büyüklerinin tadi da kokusu da süperdir. Hatta dalları çiçek arajmanlarında kullanılır. Bu dönemlerde çıkar ve kısa sürelidir. Ben bayılırım murta hatta bugün bir tabak yedim:) umarım faydalı olabilmişimdir. Sevgiler. Duygu
YanıtlaSilduygu hanım çok çok teşekkürler, bilgi beni çok sevindirdi. kuruttum çoğunu acaba uzun süre saklamak için
YanıtlaSilbaşka bildiğiniz bir yöntem var mı? datçadan selamlar.
Merhabalar. Biz buralarda pek birşey kurutamayiz açikcasi nemden kaynakli olarak:( murtun kurutulmasini da burda hic duymadim. Biz taze olarak yer tuketiriz. Çevremdekilere de sordum onlar da kurutulmasi hakkinda pek bilgi sahibi degil sizin bildiklerinizin dışında. Bu konuda pek yardimci olamadim:( bizden de sevgiler size. Duygu
YanıtlaSil