hani geçen hafta fotoğrafladığım,
sonbahar güzeli sarı kabak vardı ya
işte ona aklımı taktım.
yarısı bari deneyeyim, başarısız olma payım çok yüksek.
kabağı ortadan kesip, fırına koydum.
şekersiz tatlı yapacağım ya,
olabilir de, olmayabilir de,
kabak fırından çıktı,
gayet iyi yumuşamış ama tatsız.
hemen tatlandıracağını düşündüğüm malzemeleri hazır ettim.
içine koydum karıştırdım,
ama hala tatsız.
bal ekledim karıştırdım.
ama olmadı lezzetsiz oldu.
bu yayın bir başarısızlık hikayesidir.
Biraz da pekmez ve tahin koysak nasıl olurdu acaba ...
YanıtlaSilolmazdı, su gibi bir kabak ve çok tatsız.
Silkabağın cinsi ile mi alakalı acaba? bazı kabaklar çok tatsız oluyor. Olsun ne yapalım arada oluyor böyle, tahin pekmez katıp kaşıklasaydın. Kabağın her türünü seven biri olarak, senin olmadı dediğin kabağın fotoğraflarına bakarken bile yutkunuyorum ben:)
YanıtlaSiliki yıldır hani o içi turuncu bal kabağım olsun istiyorum ama o tohum bizim burada olmuyor. bende her tohumu deniyorum işte. Datça'nın yerli kabağı gibi oluyor ne eksem. lifli su gibi tatsız. Datçalılar her türlü kabağı kızartıp, sarımsaklı yoğurt ile yiyorlar. tatlı adetleri yok. kabaklar da zaten tatlıya uygun değil. napalım kısmet değilmiş.
SilTadini bilmem ama fotograflar cok basarili :) Ben yerim gibi sanki.
YanıtlaSilyiyemezsin yiyemezsin. su gibi lezzetsiz. suya haksızlık olmasın su dünyanın en leziz içeceğidir.
SilSelam kabağınızın cinsi fotoğraftan gördüğüm kadarıyla sanki kabak çekirdeği kabağına benzettim. O yüzden de olabilir. Ya da bazı kabaklar tatsız oluyor ondan dolayı.Geçenlerde kabak tatlısına sanki aşerdim. Çok severim. Ben çorbasını yapıyorum. eşimle çok seviyoruz. az suyla kabağı kaynatıp robattan geçiriyorum İçine süt koyup tekrar kaynatıyorum. Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilevet iyi bir kabak çıkmadı. sade sütle bile kıvam almayacak kadar doygun değildi çorba yapsam un gerek koyulaştırmaya. neyse denemeydi zaten.
Sil