Çarşamba, Eylül 17, 2014

tahinli tatlı...

ne zamandır yapmak istiyordum, birkaç sayfada tarifini gördüm,
dışarıda hazır yapılmışını da yedim ama..
ben de denemeliyim dedim.
ayyy! birde güzel oldu , birde güzel,
parmaklar zor kurtuldu :)))


malzeme:
 tahin, şeker, tereyağ, fındık, ceviz , badem ne varsa,
yada hepsinden, baklavalık yufka.


üç kat yufka arasına erimiş tereyağı incecik sürdüm,
tahinin içine seker, dövülmüş fındık, badem, ceviz koydum ,
son kata bu tahinli harçtan sürüp yufkaları yuvarladım, tepsiye dizip kestim,
az tereyağ üstüne de sürdüm.
doğru fırına. 180 derece de, fırın camından sürekli bakarak pişirdim...


ister pudra şekerli, ister sade...


ister çayın yanında, ister kahvenin.


uzun süre dayanabiliyor, kutuya koydum ...
mmmmm işte  o kadar.

10 yorum:

  1. nefis görünüyor yeni tatlar arıyordum bende :) Bu arada bloğunu takipteyim kendi sayfamda blog yazarlarına özel bir hediye veriyorum. Blog tasarımı , header şablon kişiye özel tasarlıyorum. Katılmak istersen
    http://www.ssdesignbutik.com/2014/09/blog-tasarimi-hediye.html
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu tam bir enerji bombası olmuş :)kışın soğuk günlerde yapıp bizim çocuklara yedirmeli eline sağlık Ayşen afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyor:) Yufka normal yufka mı yoksa baklavalık yufka mı tam anlayamadım ama:)

    YanıtlaSil
  4. bu ara azgın durumdayım frensiz bi şekilde yiyorum,
    kendimden de rahatsızım çok!
    bu yaptığın şey çok şahane bayram için yapayım,misafire ikram etmeden bitirmezsem tabi
    sevgiler ayşen

    YanıtlaSil
  5. Müthiş kalorili olsa da hoş bir lezzet:)

    YanıtlaSil
  6. senem sefa hoşgeldin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. meltem çocuklar çok sevecekler, senin elinden başka güzel olur.

    YanıtlaSil
  8. nilgün baklavalık yufka, işin sırrı onda ....

    YanıtlaSil
  9. havva çok kolay ve çokça oluyor, herkese yeter..

    YanıtlaSil
  10. beyzacığım çok lezzetli çok

    YanıtlaSil