bu blog,
yeşil kırlar, mavi deniz ve gökyüzünde bulutlar,
her türlü reçel ve kap kaçak ile ilgili bilgileri içerir.
neredeyse durum bu oldu,
reçellerimize gelince; efendim bitmeden ayva, yeni mahsul incir,
kurutulmuş kayısı dan yapılmıştır.
ayva- şeker - limon
yeni yeni meyvelenen erkek incir.
incir fotoğrafı geçen yıldan, oğlum çekmişti.
incirleri çekmeyi unutmuşum, eski fotoğraf kullandım ...
incir fotoğrafı geçen yıldan, oğlum çekmişti.
incirleri çekmeyi unutmuşum, eski fotoğraf kullandım ...
suda bekletilmiş kuru kayısılar, şeker ve limon
eşe, dosta en güzel armağan,
çok seviyorum böyle dizip seyretmeyi...
renk cumbusu:)))))))))
YanıtlaSilbayildim hepsine
yemekten cok bende seyretmeyi vede ikram etmeyi seviyorum...ellerine saglik
ben de çok severim reçel yapmayı,hiç de yemem.pişerken mutfakataki kokusuna bayılırım,
YanıtlaSileline sağlık,sevgiler
Ayşencim, incir reçeli çok severim. Tarifini bir ara kısaca yazsana. Nasıl yaptın? o tatlı ellerinden muhteşem bir lezzet çıkmıştır eminim. çok da güzel görünüyor bunlar yaaaa....
YanıtlaSilEvet ya , Yakında "dikkat bu blog fazlaca oksijen,mutluluk ve sevgi içerir" diye uyarı yapmak zorunda kalacaksınız :)))
YanıtlaSilEşe dosta reçel götürmek ne güzel fikir .Tuttum...
Sevgiler...
cihan abla diyeceğim artık size, sayfadaki herkes öyle diyor, yakışıyorda size... cihan abla reçel geleneği annem den gelir, rumeli göçmeni annem yunanistan gümülcine den, reçel yapmak ve ikram etmek aile geleneği yani...
YanıtlaSilsevgiler
havvacığım senin reçellerini de takipteyim özellikle, kızılcık reçelinde aklım kaldı hani. bahar artık güzel reçeller bekliyorum.
YanıtlaSilemelciğim daha iyi fotoğraflarını da çekeceğim bir incir reçeli yapacağım o zaman tarifini de veririm...reçellerin fotoğraflarını çeken sen olsan kimbilir ne harika olur...
YanıtlaSilsevgili colette ,ne güzel bir bakış, çok sevindim blogunma anlam kattı sözlerin, reçel hediyesi çok da mutlu ediyor sevdiklerimi, bu hafta istanbula gideceğim, dün 2 koli reçel yolladım kargo ile, gidince arkadaşlarıma hediye vereceğim...
YanıtlaSilÜçü de güzel görünüyor, incir reçelini satan bayanlara sorup iki kere yaptım ve çok seviyorum. Ellerinize sağlık, afiyetle yiyin :) Sevgimle.
YanıtlaSilAyva reçelini çok severim ama bir türlü tutturamam,senin yaptığın tam kıvamında gözüküyor ellerine,emeğine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilİncir recelini öyle severim ki .. Tadını kokusunu.. Ananem yapar getirir sağolsun, hep azıcık olur..zormuş bulmak erkek inciri..ben de onu sadece enn sevdiklerimle paylaşırım kahvaltıda.incir receli varsa masada eşim hemen söyler "kıymetinizi bilin haaa demek ki çok seviliyorsunuz" diye☺️Ellerinize sağlık☺️
YanıtlaSilteşekkür ederim meltem, aslın da rengi biraz daha koyu olmalıydı, içine çekirdeklerini atmayı unutmuşum, ayva reçelini rendeleyip yaparım asıl onu çok severim, kaymakla ne lezzetli olur.
YanıtlaSilgülat hanım incir reçeli, reçellerin kraliçesidir... sevilmez mi, ben dalından topladım...şimdi erkek incir zamanı.
YanıtlaSilniloş kokusu offf kokusu , muhteşemdir, ailede yapan biri varsa mutlak o merak sana da geçecek...
YanıtlaSilkıymetlidir, çok kıymetli...
Ayva ve turunç reçeli favorimdir, denemeye cesaret edemiyorum. Sizinkiler iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilyazdan kalan, reçel yapmak kolay ve eğlencelidir, cesaret et, korkma...senin yapacaklarında güzel olacak..sevgiler
YanıtlaSil