kumkuat ve altın çilek,
bahçeden
kumkuatlar pişerken patlamasın diye,
çatalla bir- iki delik açtım, beş defa kaynatıp,
acı suyunu attım ve süzdüm. üzerini şekerle kapatıp, biraz da su ile,
kaynattım, limon suyu ilave edip, tekrar kaynattım.
sıcak, sıcak kavanoza doldurdum.
altın çileğe gelince;
1 ölçü altın çileğe 1,5 ölçü şeker ve az miktarda su koyup kaynattım.
sıcak, sıcak kavanoza koydum.
altın çilekler, çok güzel görünen meyveler.
oldukça güzel bir renk oldu.
çekirdekler pişerken mısır gibi patlıyor.
çekirdekler pişerken mısır gibi patlıyor.
yine dayanamadım, reçel yapmayı seviyorum.
Çok lezzetli görünüyorlar :) afiyet olsun!
YanıtlaSilben çok sık yapmasam da her reçel yapışımda mutlu oluyorum;
YanıtlaSilçünkü reçel yapmayı seviyorum.
fotoğrafların çok iç açıcı,reçel yapasım geldi:)
Afiyetle yeyin ne güzel görünüyorlar:) Kumkuatın tadını merak ettim , bergamut reçeline mi benziyor?
YanıtlaSilreçel başlı başına lezzet turuncu.
YanıtlaSilayva var şimdi, bence dene havva güzel yapacağına eminim.
YanıtlaSilturunçgiller, genelde yakın tatlarda oluyorlar serpil hanım, beğenirsiniz sanırım.
YanıtlaSil