Çarşamba, Ocak 08, 2014

Datça bir yeşillendi...

yeşil , kaplıyor toprağı, yağmur  ve güneşin armağanı,
ot toplamak ve ot pişirmek
hem sevdiğim için, hem de bu coğrafya da yaşadığım için,
vazgeçilmezim.
bu sabah,  henüz ekilmemiş ve otlarla şenlenmiş tarlalardan topladım.
dereotu  ve rakı otu (arapsaçı)


bu aromaları muhteşem iki ottan neler yaptım;
sabah:  rakı otuna yumurta katıp, omlet yaptım.
akşam : dere otunu peynirle birleştirip, makarnaya lezzet kattım.


belki rayihası karelerden size ulaşır.
daha önce de, rakı otu ile bir tarif vermiştim,
burada

tarladan toplamak gibisi yok, taptaze...

4 yorum:

  1. Yeşilin canlılığı ve kupalar göz alıcı :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten yemyeşil oldu her yer,
    kupalarımı çok severim prag seyahatimin anılarından.

    YanıtlaSil
  3. Nefiss hemagzim sulandi hemde kupa icindeki goruntulere bayildim :)

    YanıtlaSil
  4. birde kokuları vardı.
    Aner
    ah1 keşke onları da hissetirebilmenin bir yolu olsa.

    YanıtlaSil