Çarşamba, Nisan 19, 2017

bol limonlu kek...

sanki limon yermiş gibi olacağınız bir tarif
malzemeler:
100 gr tereyağ, 2 yumurta, 1/2 bardak toz şeker,
1/2 bardak limon suyu, 1 çay kaşığı karbonat,
limon kabuğu rendesi, alabildiğince un,
üstü için, 
1 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı limon suyu


tereyağı oda ısısında yumuşatıp, şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpın,
iki yumurta ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi de ekleyip iyice karıştırın.


kek hamurunu, kalıba döküp 180 derece fırına verin.


fırından çıkan keki ters çevirip,
1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile hazırladığınız karışımı,
kekik üzerinde gezdirin.


bir miktar limon kabuğu rendesi ile üzerini süsleyin.


koklaya koklaya yiyebilirsiniz.


afiyet olsun,
bize oldu.

2 yorum:

  1. oohh, afiyet olsun..Ev şenlendi ya, döktürürsün artık, oooh, Allah muhabbetinizi daim etsin, birbirinizi özletmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet bilinen tüm anne yemekleri sırası geldikçe bizim evimizde :)))

      Sil