hatırlarsanız evin narla dolduğu ve benim ne yapacağımı şaşırıp,
tartlar, reçeller, tatlılar yaptığım zamanlar da,
birde nar suyu yaptım.
ayıkladığım narların, katı meyve sıkacağında suyunu sıkıp,
tencereye doldurdum kaynattım.
içine çok az şeker ilave edip, bir süre daha kaynatıp,
sıcak sıcak kavanozlara doldurdum.
kavanozları hemen ters çevirip, birgün bekledim ve
buzdolabına kaldırım.
canım çektikçe içiyorum.
nar suyunu doldurduğum sürahiyi, bu yaz İstanbul'da
annemin semt pazarından aldım.
pazarın bir köşesine tabak, çanak, bardak sermişlerdi ama her şey toz içindeydi.
30 yıldır kapalı kalmış bir zücaciye dükkanından kalanları üç, beş liraya satıyorlardı.
ve ben bu yeşil cam sürahiyi,
inanamayacaksınız ama beş liraya aldım.
aynı işçilikle süslenmiş, bir o kadar eski su bardağı da,
bir arkadaşımın annesinden.
ayşen,
YanıtlaSilşahanesin he,kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.
yalnızca soğutucu da mı saklanır acaba,serin karanlık yerde dayanıksız mı olur?
herşeyin suyu yapılır o zaman,üzüm falan da:) şahane:)
sevgiler
Sürekli canınız çekiyorsa, oldukça başarılı demek bu nar suyu. :)
YanıtlaSilNar suyu... oh mis' Afiyet şifa olsun;)
YanıtlaSilHiç ummadığınız yerden hiç ummadığınız bir ürünü bulup almanın verdiği haz: paha biçilemez! :)
bu semt pazarlarına bayılıyorum. Hele istanbulda ki semt pazarları:) Sürahine öldüm bittim! Nar suyu bir sürahiye bu kadar mı yakışır arkadaş!
YanıtlaSilÖptüm nar tutan ellerinden...
Ellerinize sağlık,afiyetle için...Nar ve mandalinayı karıştırıyorum ben de bu günlerde ..Sevgiler :)
YanıtlaSilhavva bence serin bir odada saklanabilir, konseveler saklanabiliyorsa bu da saklanır.
YanıtlaSilersin sağlıklı da hazır meyve suyu tüketmeyince işe yarıyor...
YanıtlaSilbeyza şifa niyetine benim ki de...:)))
YanıtlaSilemel pazar gezmek güzel oluyor, ama bu parça herzaman bulunmaz...şansıma denk geldi.
YanıtlaSildiktim diktim giydim, nasıl oluyor tadı acaba ikisi karışınca denemek gerek.
YanıtlaSil