Çarşamba, Kasım 20, 2013

eserlerim...

mutfak ta geçirilecek zamana sahip olmak, benim için kentteki yaşamım da bir lükstü.
modern hayatın zor koşullarında işten eve gelmek, neredeyse uyku zamanıydı.
bu nedenle, emeklilik ve datça da yaşamak 
bu lükse sahip olmak demek.
sebze, meyve taze, ee zaman da var...
işte eserlerim - domates sosu; 
domateslerin rendelenip, tencere de kaynatılıp, 
kavanozlara doldurulmasıyla oluşmuştur.

  
ikinci eserim - pesto sos;
fesleğen,  parmesan peyniri, tüm kabuklarından ayrılmış badem 
( orjinal dolmalık fıstıkdır, tabii ki; ben datça' da badem ile yaptım )
sarımsak ve  zeytinyağının ahenkle karıştırılmasından oluşmuştur.
peynir miktarın da biraz abartı olduğu fotoğraftan da gözükmektedir.


üçüncü eserime gelince tamamen özgün bir çalışmadır.
bu eserde kullanılan malzemeler; 
yeşil domates - soğan - yeşil ve kırmızı biber- şeker - elma sirkesi
kişniş tohumu - hardal tohumu  
tüm malzemelerin, doğranma, karıştırma ve pişirme aşamalarının 
sonucun da meydana gelmiştir.

  
dördüncü  eser ''guakamole'' olarak bilinen sostur.
yani avokado sosu; 
avokado, limon, sarımsak ve zeytinyağının lezzete dönüşmesidir.

  
son eserimin konusu bir kafkas lezzeti oldu. 
bildiğiniz üzere , ellerimle ilk ve son kez yaptığım biber salçası
domates salçası - ceviz - sarımsak - zeytinyağı ve baharatlar 
gayet samimi olup, birbirlerine karışınca bu harikulade tablo ortaya çıktı.


inanılır gibi değil çok güzel olmuşlar der ''moon''
20 kasım - yüzebilirdim ama yüzmedim - yüzenler oldu.

2 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. ımmm hakikaten şaheserler.....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil