mutfak ta geçirilecek zamana sahip olmak, benim için kentteki yaşamım da bir lükstü.
modern hayatın zor koşullarında işten eve gelmek, neredeyse uyku zamanıydı.
bu nedenle, emeklilik ve datça da yaşamak
bu lükse sahip olmak demek.
sebze, meyve taze, ee zaman da var...
işte eserlerim - domates sosu;
domateslerin rendelenip, tencere de kaynatılıp,
kavanozlara doldurulmasıyla oluşmuştur.
ikinci eserim - pesto sos;
fesleğen, parmesan peyniri, tüm kabuklarından ayrılmış badem
( orjinal dolmalık fıstıkdır, tabii ki; ben datça' da badem ile yaptım )
sarımsak ve zeytinyağının ahenkle karıştırılmasından oluşmuştur.
peynir miktarın da biraz abartı olduğu fotoğraftan da gözükmektedir.
üçüncü eserime gelince tamamen özgün bir çalışmadır.
bu eserde kullanılan malzemeler;
yeşil domates - soğan - yeşil ve kırmızı biber- şeker - elma sirkesi
kişniş tohumu - hardal tohumu
tüm malzemelerin, doğranma, karıştırma ve pişirme aşamalarının
sonucun da meydana gelmiştir.
dördüncü eser ''guakamole'' olarak bilinen sostur.
yani avokado sosu;
avokado, limon, sarımsak ve zeytinyağının lezzete dönüşmesidir.
son eserimin konusu bir kafkas lezzeti oldu.
bildiğiniz üzere , ellerimle ilk ve son kez yaptığım biber salçası
domates salçası - ceviz - sarımsak - zeytinyağı ve baharatlar
gayet samimi olup, birbirlerine karışınca bu harikulade tablo ortaya çıktı.
20 kasım - yüzebilirdim ama yüzmedim - yüzenler oldu.
Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilımmm hakikaten şaheserler.....ellerinize sağlık
YanıtlaSil