Çarşamba, Kasım 27, 2013

yeşil domateslere ne oldu ?

mutfaktan sevgilerle,
tam dört farklı lezzete dönüştü, yeşil domatesler
bir kavanoz turşu oldu, una yumurtaya bulanıp kızarmış yeşil domates oldu.
zeytin yağlı yeşil domates yemeği için soyduğum kabukların birazını ince ince doğardım,
biraz da kırmızı biber doğradım, süt yumurta, karabiber, tuz 
ve biraz parmesan peynir ile,karışıp omlet oldu.

yeşil domates yemeği:
malzemeler: 4-5 adet orta boy yeşil domates,1 adet orta boy kırmızı domates, 1 büyük soğan, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 1 küçük havuç, 1 yemek kaşığı pirinç, bir tutam tuz, bir kesme şeker, kıyılmış taze dereotu ve nane.
yapılışı: soğanları yarım ay şeklin de doğrayın, havucu dilimleyin,her ikisini tencere de kavurun, domateslerin kabuklarını soyun, soğanların üstüne küçük doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip kavurun, küp doğranmış kırmızı domatesi koyun bir karıştırın, dörde bölünmüş yeşil domatesleri tencere ye koyup, pirinç, tuz ve şekeri ekleyin, kısık ateşte kendi saldığı su ile pişirin. servis tabağına alıp, dereotu ve taze nane ile süsleyin. afiyet olsun. 

2 yorum:

  1. ellerine sağlık bende şu kızarmış halini denemek istiyorum , güzel oluyordur eminim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ''kızarmış yeşil domatesler'' çok severek seyrettiğim, hatta bir kaç kez izlediğim, bir filmin adı aynı zaman da..

    YanıtlaSil