İstanbul'da kaldığım sürede,
yeni birşey öğrendim.
ne kadar kolaymış,
hamuru çok basit,
bir su bardağı un, bir tatlı kaşığı toz maya, biraz tuz, azıcık şeker, su,
yoğurup, buzdolabında bir saat dinlendirdik.
o sırada, soğan, kıyma, kara biber, kırmızı biber ekleyip,
kıymalı harç hazırladık.
hamuru açarken biraz oval açmak işin püf noktası,
o zaman kenarları kapamak çok kolay oluyor.
alttan ısıtılmış fırında pişirdik.
her anne evinde bulunan,
evlat ve torun köşesinde,
çay eşliğinde afiyetle yedik.
Çok özendim :(
YanıtlaSilhay allah, aman sende yaparsın şimdi hemen ana oğul yersiniz.
SilAfiyet olsun anne ile yapılan herşey dahada güzel olur esen kalın.
YanıtlaSilmerhaba sayfama hoşgeldin.
SilBu günlerin değerini eminim iyi biliyorsunuz. Fotoğraflarla da belgelemek çok iyi oluyor. Mayalı hamur ılık yerde mayalanırsa daha da güzel olabilir.
YanıtlaSilElinize sağlık. Mutfağınız bereketli olsun.
ayşenciğim ...anne eli değen her şey çok güzel olur....annenin ellerini benim için öp...sevgilerimle emel.
YanıtlaSilAfiyet olsun
YanıtlaSil