Cuma, Ocak 29, 2016

chimichurri tarifi...

Bu kocaman mantarlar,
kocaman bır el büyüklüğünde. 
Onlara lezzet veren sosu, 
şimdi bu sorun tarifini paylaşacağım. 
Gezerken, değişik lezzetler de tadiyorum. 
Chimichurri sosu :
maydanoz (orjinali taze kişniş)
Sarımsak,  zeytinyağı, sirke, tuz.karabiber,
varsa kuru kişnis.
ölçüleri tahmini ayarlayın.
Tüm malzemeyi blender dan geçirin.
Sosu tabağa alıp, üzerine ince doğranmış,
Soğan ekleyin.
pesto sos kıvamında.
Arjantin mutfağından bır sos.
biz mantarlarda kullandık.
Mantarların üzerine koyup, ızgara yaptık.
Efendim, şekil aşagıdaki fotoğraflar.
Gerçekten çok leziz.
Bu sosu et marine ederken yada eti yerken de kullanıyorlar.




10 yorum:

  1. Görüntü akıl alıyorrrrrrr :))) afiyet olsunn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti on katı derim. Kesin bilgi. :)))

      Sil
  2. mantarı nasıl severim, her pazar sabahı kendime mantarlı, mete ile alp e de peynirli omlet yaparım. Birde bunu sadece üzerine peynir koyup fırınlamak var yaaa...akıllara zarar:)
    Kişnişin tadı bana çok ağır geliyor. Yiyemiyorum. Ama bu sos fesleğenle yıkılabilir Ayşencim, sevgili gurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel oglumda Mantarlı omleti harika yapıyor. Fesleğen biraz pesto sos gibi olur. Mutfak sonsuz denemeye açık. Onu da deneriz.

      Sil
  3. Biftek gibi görünüyor, ne mefiss...Ellerinize sağlık, afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Teşekkürler, cok kocaman mantarlar belki ondan biftek gibi gördün.

      Sil
  4. Kokusu buraya kadar geldi desem...
    Mantarı benim kadar seven bir de Emel varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün gerçekten çok büyük ve lezzetli.

      Sil
  5. Oh ohh:)) Ne zaman buraya uğrasam mutlaka ağzımın suları akıyor :)) Kaydettim deneyeceğim ilk fırsatta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah, neyse deneyeceksin o zaman tadarsin.

      Sil