Pazar, Kasım 08, 2015

böğürtlen reçeli...

haftaya tatlı başlayalım.


geçen hafta,
yan sitenin duvarında ne buldum.
böğürtlen
burada böğürtlenler çok küçük olur.
kuzey ikliminde olduğu gibi iri olmaz.
ve hemen dalında kururlar.


bir avuç kadar ancak topladım.
yesem hemen bitecek.
bende reçel yaptım.
reçel geçmişime bir baktım.
29 çeşit reçel yapmışım ama böğürtlen yok.


işte böyle minnak, minnak  tanecikleri.


çok güzeller ama ...


küçük bir tencerede  böğürtlenlerin,
üzerini örtecek kadar şeker döktüm.
bir gece bekledi.
sonra kaynatıp, limon suyu ekledim.
kıvama gelince ocaktan alıp,
kaseye koydum.


bir kasecik oldu 
30. reçel çeşidim.


böğürtlen reçeli,
güzel olmaz mı, hakikaten çok lezzetli oldu.
renk de malum.


gerisi ağız tadı...

16 yorum:

  1. ayşen en keyifli paylaşımlar bu saatlerde olanlar:) ben Allah'tan ritmik değil gönüllüyüm diyorum:) canım çok isteyince yayın için saat ve gün bekleyemem hele ki hazırlık yapmışsam:))),reçelle aram pek ballı börek değil ancak böğürtlenin o dalından koparılmış halinin hastasıyım:)
    söylemeden geçemem,reçel konusundaki başarını çok takdir ediyor,tebrik ediyor,öpüyorum seni:)
    çok sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak şimdi, bu yorumu yazarken o kek pişmiş miydi? merak ettim.

      Sil
  2. Merhabalar, böğürtlen reçeliniz çok güzel ve leziz olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler. ilginiz için bende teşekkür ederim.

      Sil
  3. İki haftadır dolapta reçel olmayı bekleyen mürdüm eriklerim ne halde acaba :)) heveslendim aldım ama ,eylem yok ...Bir avuçtan bile reçel yapan yönünden bana da gönder lütfenn ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. toplu buluşma yapalım, ben reçellerini yaparken, sen bana şu pazeni mi dik.

      Sil
  4. en sevdığım receldır elınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, bende pek severim.

      Sil
  5. ah senin o güzelim reçellerin ve sıyrılmış tabakların:) kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  6. böğürtlen reçeline bayılırım! sanırım turunç reçeli hariç birçoğunu seviyorum:)
    reçel koleksiyonunu da müthiş bir zevkle takip ediyorum:)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebuş aslında turunç muhteşem bir lezzetdir.

      Sil
  7. Evet evet! Neden böğürtlen olmaz Ege'de?
    Koy kavanoza seyret ! O kadar güzel olmuş. Ben sonu berry ile biten her meyvayı seviyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün, temmuz da Nevşehir de böğürtlenler çiçek açmıştı. ağustos ayında Karadeniz de böğürtlenler kocaman olmuştu. ben şans eseri buldum, genelde dalda kuruyorlar. dün sabah yürüyüşünde ise bizim burada böğürtlenler çiçek açmıştı. gel çık işin içinden :)))

      Sil
  8. annem yaptı yeni verdi bana yoğurda katıp yiyom bayılıyom size de afiyet olsuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana da afiyet olsun, anneciğinin ellerine sağlık. şanslısın.

      Sil