tarifini, misafir olarak gittiğim bir evde,
televizyon da bir yemek kanalında seyrettim.
(benim evimde televizyon yok, yaklaşık yedi yıl önce hayatımdan çıkardım)
sonra eve gelince işe koyuldum.
üç tane limonu çekirdeklerini ayıklayıp,
kabukları ile parçalayıcıya koydum üzerine 1,5 su bardağı toz şeker,
ilave edip, su gibi olana dek karıştırdım.
üç yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası,
1 su bardağından, 1 parmak eksik süt ekleyip tekrar karıştırdım.
ısıya dayanıklı kaplara koyup 180 derece fırına verdim.
fırının başına oturdum, evi nasıl bir koku sardı.
aşağıda görüldüğü hale gelince yani kabarıp, üzeri pembeleşme den,
fırından çıkardım.
ılıkken bir top dondurma ile yedim.
başka ne yapabilirdim ki.
kabukların aromatik acılığı, limonun ekşisi, şekerin tadı,
sütün kremamsı halinin karışımı bir lezzet.
eğer o acılığı istemezseniz limonun beyaz kısmını kesip alın,
kabuğundan az bir miktar rendeleyip onu katın,
değişik bir tatlı oldu.
Oh! Mis gibi limon kokuları geldi:) Yaşasın limon zamanı! Replık çaldım:)
YanıtlaSilReplik çal, tarif çal, çalınan güzellik olsun.
SilMerakla bekliyorum demiştim. Beklediğimede değdi kokusunu alabildim desem! Ellerinize sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilEğer denersen gerçekten, ne kadar yoğun bır limon aroması var, göreceksin.
SilGerçekten oldukça ilginç, ama güzeldir eminim. :)
YanıtlaSilErsin tamamen damak zevkine bağlı. Ben kabuğun aciligini fazla buldum.
SilMerhaba bloğunuzu yeni keşfettim. Ama bayıldım. Tarifin kokusu burnuma geldi sanki. Afiyet olsun sevgiler...
YanıtlaSilhoş geldiniz, ziyaretinize sevindim...
SilKokusu burayı bile sardı:) Nefis gözüküyorlar. Ekşi tatlılara bayılırım:)
YanıtlaSilaslında ben ekşi yiyemem ama, tatlı ile olunca ekşi-tatlı sanırım seviyorum. dondurma desteğini de unutmamak gerek.
Sil