Ben hala İstanbul'dayım, yola çıkmadan bir gün önce bu tartı pişirmiştim,
fotoğraflarını çekip, postu da hazırlamıştım.
ama yayınlayamadım..
kısmet bu zamanaymış ...
bildiğiniz erikten farklı,
Datça'da bulunan ''üzüm eriği'' dedikleri bir erik türü var.
sanki kara üzüm gibi ama dalında tek tek , minik minik erikcik.
başka bir adı var mı? bilmiyorum,
bilen varsa ve bildiğini paylaşırsa ne güzel olur.
tart hamuru daha sert olur, bu nedenle de pek sevmem,
benim hamurum ise, bildiğiniz kek hamuru,
önce kek çırptım , kek hamurundan , bir fincan kadar ayırdım,
yağlayıp, unladığım tart kalıbına döktüm incecik bir hamur,
doğru 180 derece fırına... pişen keki kalıptan çıkardım.
erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıkladım, bir yemek kaşığı tereyağ,
bir çay bardağı şeker ve biraz tarçınla , ocağın üzerinde şöyle bir çevirdim.
yumuşayıp, lezzetlenen bu karışımı tart hamurunun ortasına yaydım.
tarifi bu kadarcık.
lezzeti, mayhoş, aroması, pek hoş oldu.
çok iyi fikirmiş bak, bir taşla, iki kuş, bayıldım..Ellerine sağlık
YanıtlaSilGünaydın Ayşegülcüm. Hiç görmedim, duymadım, bilmem bu erikleri. İstanul a niye getirmezler sanki. Çok güzel görünüyor. Bunların kocaman tenis topu gibi olanlarından getiriyorlar, çok güzel onlarda. Angelik denen cins. Birde bardak eriği var, Bu güzellerden yok ya da bana denk gelmedi hiç.
YanıtlaSilEllerine sağlık, kek hamuru kıvamıda iyimiş, bende sevmem sert tart hamuru.
Sevgiler
Aaaa ben bu eriğe bayılırım ve Datça'da olduğundan haberim yoktu. Yuh ! bana . Bir de Muğlalı olacağım .
YanıtlaSilTart pek hoş ,seni özledim ama...
Moon ellerine sağlık..Hem tart yap hem kek ,bende tuttum bu hamuru :))
YanıtlaSilAyrıca Babanın iyileşmesine de çok sevindim..Gelmiş, geçmiş olsun..Sevgilerimle
görüntü şahane,eminim lezzeti de öyle,
YanıtlaSilancak rica etsem yayınına kek tarifini de yazsan,zira kabarmamış kek olması gerekiyor zannımca,
yaz sen hadi:)
Ayşencim tart harika görünüyor kekle yapılanıda ilk defa duyuyorum ellerine sağlık birde mint yeşili fincanına bayıldım nasıl güzel bir fincandır o..
YanıtlaSilEllerinize sağlık, erikli tart çok güzel görünüyor ve çok lezzetli olduğuna da şüphe yok, Datça'ya yaz tatili için geliyorum ama bu "üzüm eriği" denilen meyveyi bilmiyordum. Babanıza çok geçmiş olsun, acil şifalar,
YanıtlaSilelift biraz öyle oluyor... bir uğraşa iki lezzet.
YanıtlaSilemelciğim teşekkürler, bardak eriğini bende pek severim...bu eriklerin sarısını yemiştim çok yıllar önce kefken de bir evin bahçesinde...
YanıtlaSilsevgili nilgün bak çok şaşırdım, demek goca moğladansın :)))) bende çok özledim çok, buraları ama interneti sadece oğlum eve geldiğinde onun telefonu üzerinden sağlıyorum... bu süreç böyle oluyor ne yazık ki... gocaman sevgiler yollayom gari.
YanıtlaSilgüliz dene derim, tart hamurunun üzerine her şey koyabilirsin...
YanıtlaSilgelip geçecek inşallah..
havva özel bir tarif değil, normal kek hamuru lakin tart kalıbına o kadar az dökmek gerekiyor ki, sadece sıvamak bile yeter.
YanıtlaSilmeltem sert tart hamurunu sevmem pek denedim oldu :))) fincanı fark etmiş olman çok hoş, opal fincan değerli bir armağan....
YanıtlaSil4 üncü ev merhaba , datça sevenler çoğalıyor sayfam da, sevgiler
YanıtlaSil