mor salkım,
salkım salkım,
tatlı da oldu...
uydurdum, tamamen uydurdum....
sütlü irmik tatlısını yaptım, ılınınca içine bir kutu krema koyup çırptım,
mor salkımların, açmamış olanlarından içine karıştırıp,
kare bir cam kaba döktüm.
üzerine , mor salkım şerbetinden 1 su bardağı aldım,
1 yemek kaşığı nişasta , 2 yemek kaşığı şeker ile jöle hazırladım,
sütlü tatlının üzerine, mor salkım tanelerini koyup, jöleyi döktüm.
işte hepsi bu...
hafif bir yaz tatlısı oldu , afiyetle de yenildi....
Helal olsun tatlıyada bu kadar yakıştırdınya, nefis görünüyor zaten irmikli tatlılara bayılırım buda güzel olmuştur muhakkak ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmeltem övgünü hakettim..güzeldi walla ama mor salkımın da payı büyük ...
YanıtlaSilHarika! Mutlaka deneyecegim. Tesekkürler
YanıtlaSilMoon bu bana yapılmaz ki, bugün iş dönüşü parkın yanından geçerken mor salkımları gördüm, sürekli sulandığı için başında 2-3 dal çiçek vardı..Acaba ne kadar lazımdı yeter mi bu kadar şerbete diye düşünerek ten geldim eve..Bakayım diye açtım sayfanı bu enfes tatlı..şimdi 2 dal çiçek..hangisine kondurayımm..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevin merhaba , denediğin zaman lütfen paylaş bakalım sen neler ekleyeceksin....yemekler özgür olmalı herkes kendi yorumunu katmalı...
YanıtlaSilgüliz 2-3 dal az gelir en az 10 dal lazım...çok sulasınlar...tatlıya tam tepesindeki henüz açmayanları kullandım.
YanıtlaSilBu harika:) tabak ve altındaki örtüyle de nasıl şık bir sunum olmuş:) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler nilgün. :)))
YanıtlaSil