Cuma, Şubat 17, 2012

EBEGÜMECİ SARMASI

 ebegümeclerini büyüklerinden topladım.
 bol suda birkaç kez yıkayıp ve sirkeli suda beklettik den sonra 
süzdüm, üzerine sıcak su döküp bir süre bekledim 
yaprakların suyunu sıkıp sarılmaya hazır hale getirdim.
sarmanın içini hazırlarken irmik ve ince bulgur kullandım.
soğan ve sarımsağı rendeledim
biber salçası, biraz zeytinyağı,karbiber,nane,kimyon ekledim.
sarması çok kolay , yapraklar oldukça düzgün
 tencereye dizdim, etsuyun da biber salçası eriterek bir sos hazırladım 
ve 
sarmaların  üstünü örtecek miktarda döktüm 
kısık ateşte pişirdim

 ve 
sonuç

şu an hala sıcacık
oldukça da lezzetli oldu

6 yorum:

  1. eline sağlık görüntüsü pek hoş..lezzwetini anlatırsın sonra

    YanıtlaSil
  2. Denemeliyiiim, çok severim ebegümeciyi ve bizim buralarda bol bol yetişiyor :)

    YanıtlaSil
  3. banu hanım ebegümeci çok kolay bulunan ve oldukça lezzetli bir ot.
    eminim sizde gayet lezzetli yapacaksınız.

    YanıtlaSil
  4. ebegümeci buralardan toplayamayız ki,etraf çok kötü,pazardan alınabilir belki bulunursa.Ama nefis olur herhalde.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. şehirlerde, bazı pazarlara ot getirenler oluyor ...örneğin bakırköy'deki cumartesi pazarı gibi.
    nefis oluyor , irmik özel bir yumuşaklık veriyor.

    YanıtlaSil
  6. Ben de datcadan topladıklarımı sardım, oyle guzel oldu ki yemeye doyamadık, sayende moon, sana ne kadar tesekkur etsem az, opucuk...

    YanıtlaSil