ebegümeclerini büyüklerinden topladım.
bol suda birkaç kez yıkayıp ve sirkeli suda beklettik den sonra
süzdüm, üzerine sıcak su döküp bir süre bekledim
yaprakların suyunu sıkıp sarılmaya hazır hale getirdim.
sarmanın içini hazırlarken irmik ve ince bulgur kullandım.
soğan ve sarımsağı rendeledim
biber salçası, biraz zeytinyağı,karbiber,nane,kimyon ekledim.
sarması çok kolay , yapraklar oldukça düzgün
tencereye dizdim, etsuyun da biber salçası eriterek bir sos hazırladım
ve
sarmaların üstünü örtecek miktarda döktüm
kısık ateşte pişirdim
ve
sonuç
şu an hala sıcacık
oldukça da lezzetli oldu
eline sağlık görüntüsü pek hoş..lezzwetini anlatırsın sonra
YanıtlaSilDenemeliyiiim, çok severim ebegümeciyi ve bizim buralarda bol bol yetişiyor :)
YanıtlaSilbanu hanım ebegümeci çok kolay bulunan ve oldukça lezzetli bir ot.
YanıtlaSileminim sizde gayet lezzetli yapacaksınız.
ebegümeci buralardan toplayamayız ki,etraf çok kötü,pazardan alınabilir belki bulunursa.Ama nefis olur herhalde.Eline sağlık.
YanıtlaSilşehirlerde, bazı pazarlara ot getirenler oluyor ...örneğin bakırköy'deki cumartesi pazarı gibi.
YanıtlaSilnefis oluyor , irmik özel bir yumuşaklık veriyor.
Ben de datcadan topladıklarımı sardım, oyle guzel oldu ki yemeye doyamadık, sayende moon, sana ne kadar tesekkur etsem az, opucuk...
YanıtlaSil