Salı, Aralık 26, 2017

karnabaharla lezzet...


yukarı da fotoğraf da gördüğünüz lezzet küplerini ve
daha fazlasını yaptım.
tarifi de paylaşacağım, müptelası olacaksınız.


orta büyüklükte bir karnabaharı rendeleyip,
biraz tuz ekleyip, 20 dk beklettikten sonra,
bir tülbent ile iyice suyunu sıkıyorsunuz.
un ufak olan karnabaharın içine,
2 yumurta ve sevdiğiniz baharatları ilave edip  bir tür hamur elde ediyorsunuz..
yağlı kağıt konulmuş, fırın tepsisine dizip fırına veriyorsunuz.
200 derece de,  30 dakika pişmesi yeter.


bir kısmını dikdörtgen formunda yaptım,
fırından çıktığı gibi ,
iki tanesinin arasına eriyen peynir koyup fırının sıcaklığında biraz tuttum.
olağanüstü bir lezzet oldu.


bir kısmını da,
minik silindirler yapıp fırına verdim.
yanına yoğur ve nane karışımı sos yaptım.


lezzet garanti,
bağımlılık yaparsa karışmam.
karnabahar almadan eve gelmezsiniz.


afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Karnabaharı zaten çok severim. Bu şekilde de gayet hafif ve lezzetli olmuştur sanırım. Mutlaka deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Değişik görünüyor. Yoğurtlu gıdaları da çok sevdiğme göre denemeli. Sizin de elnize sağlık.

    YanıtlaSil