Salı, Ekim 18, 2016

incir uyutması...

uzun zamandır karşıma çıkan bir tarifti.
ben de denedim ve çok beğendim.


malzemesi iki tane;
kuru incir ve süt
15 - 16 adet kuru incir
bir litre süt


incirleri üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda,
 bir saat bekletiyorsunuz.
sonra suyu süzüp incirleri iri iri doğruyorsunuz.


yoğurt mayalama ısısındaki sütten,
önce 1 su bardağı alıp, el blenderi ile iyice püre haline getirip,
kalan sütü ekliyorsunuz.


kapaklı kase yada kavanozlara doldurup,
aynı yoğurt mayalar gibi sarıyorsunuz.
4 saat sonra tatlınız hazır.
eğer isterseniz içine vanilya ve tarçın da ekleyebilirsiniz.


çoook lezzetli kolay ve hafif,
un yok, nişasta yok, şeker yok.

10 yorum:

  1. İlk defa duydum ve güzel bir fikire benziyor deneyeceğim mutlaka,incir olan her şeyi de seviyorum aslında :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Tam benlik hem leziz, hem kolay :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne zor işleri yaparsin bilmezmiyim

      Sil
  3. mutfağa girmeye başladın mı Ayşen?
    bu arada tarif şahane.

    YanıtlaSil
  4. ah süper bir tarif,süt incir karışımı mımm kulağa bile hoş geliyor:)
    paylaşım için teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek sebuş paylaşmak ayrı bir mutluluk.

      Sil
  5. bir kez yedim nefis bişiiii :)

    YanıtlaSil