uzun zamandır karşıma çıkan bir tarifti.
ben de denedim ve çok beğendim.
malzemesi iki tane;
kuru incir ve süt
15 - 16 adet kuru incir
bir litre süt
incirleri üzerini geçmeyecek kadar sıcak suda,
bir saat bekletiyorsunuz.
sonra suyu süzüp incirleri iri iri doğruyorsunuz.
yoğurt mayalama ısısındaki sütten,
önce 1 su bardağı alıp, el blenderi ile iyice püre haline getirip,
kalan sütü ekliyorsunuz.
kapaklı kase yada kavanozlara doldurup,
aynı yoğurt mayalar gibi sarıyorsunuz.
4 saat sonra tatlınız hazır.
eğer isterseniz içine vanilya ve tarçın da ekleyebilirsiniz.
çoook lezzetli kolay ve hafif,
un yok, nişasta yok, şeker yok.
İlk defa duydum ve güzel bir fikire benziyor deneyeceğim mutlaka,incir olan her şeyi de seviyorum aslında :) afiyet olsun
YanıtlaSilSeversin eminim dene tadına bak.
SilTam benlik hem leziz, hem kolay :)) Sevgiler
YanıtlaSilSen ne zor işleri yaparsin bilmezmiyim
Silmutfağa girmeye başladın mı Ayşen?
YanıtlaSilbu arada tarif şahane.
Tam değil, oturdugum yerden,
Silah süper bir tarif,süt incir karışımı mımm kulağa bile hoş geliyor:)
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler,
Ne demek sebuş paylaşmak ayrı bir mutluluk.
Silbir kez yedim nefis bişiiii :)
YanıtlaSilEvett hemde çoook,
Sil