Salı, Eylül 26, 2017

kabak mücver ....


tarifi instagramda @ferah üstünel den gördüm,
gördüğüm an, hemen denemeliyim dedim.


malzemeler;
kabak, kurusoğan, yeşillikler, yumurta, karbonat,


tarifin orjinalinde 2 yemek kaşığı kadarda un var.
ilk yaptığımda un koydum rengi daha kehribar sarısı oluyor.
ama unsuz yaşamaya uğraştığım için ikinci yapışımda un kullanmadım.


iki adet kabak, yuvarlak doğranıyor, kuru soğanlar,
yarım ay doğranıyor, kapya biber ve yeşillikleri de doğrayıp,
baharat, üç yumurta bir çay kaşığı karbonatı da ilave edip,
tüm malzemeler birbirine geçecek şekilde,
iyice karıştırılıyor.
teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytin yağı konulup,
tüm malzeme yayılıyor.


ocağın en büyük gözünü kısık ateşe alıp 15 dk kadar pişirip,
altüst ettim. 
piştiğini anlamak için tavayı hafif sallamak yetiyor.


börek kıvamında, mücver lezzetinde,
harika bir tat.
tarifi gördükten sonra 3 kere pişirdim.
anneme tarifi verdim o da iki kere pişirdi.
üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.


ferah hanıma çok çok teşekkürler.

8 yorum:

  1. Afiyet olsun. Sağlıklı bir yemek olmuş. Çay yanında da çok iyi gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çay ile sağlıklı bir eşlikçi olur.

      Sil
  2. Harika görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinie sağlık afiyet olsun. Ben de yanına çay ve tulum peynirini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tulum peyniri çok uygun düşer, iyi fikir.

      Sil
  4. Çok severim. Fırında da güzel oluyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında herbir pişirme şeklinde farklı tat oluyor. galiba mücver çok harika bir şey.

      Sil