Salı, Temmuz 12, 2016

ebruli tart...


her zaman keki biraz fazlaca çırparım.
bir miktarını da tart kalıbıma incecik döker,
elimin altında bulunacak bir tart hazırlarım.


fırında seyrede, seyrede pişirdim.


kürdan testinden geçince fırından çıkardım.


soğuyunca kalıptan da çıkardım.


sonra düşünmeye başladım bu sefer ne yapsam.
bu çukuru hangi lezzetli malzeme ile doldursam diye. 


önce çikolatalı puding yapsam koyuca dedim yaptım.
ay bu serinde vanilyalı puding de olsun buzdolabında dursun.
serin serin dondurma ile yenir dedim.


sonra o pudinglerle ebruli bir tart yaptım.
hava çok sıcak artık normal olmak mümkün değil,
benim eserim diyemem sıcağın yüzünden oldu, ne olduysa.
yanı durum bu kadar vahim.
kahvenin yanında  yenilip bitti.
pudingler mi? onlar buzdolabında serin serin yenilip duru.



8 yorum:

  1. E bizim gız ellene sağlık, ne güzel şeyler gatıvermişsin içine !
    E Datça'ya gelersek bize de yapverisin gari 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmamı yaparım size daha dadlı yapıverem.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. vayyyy vayyy vayyyy
    daha ne desem bilemedim,müthiş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. havvacığım. herşey sıcaktan.

      Sil
  4. Dışa vurumcu bir çalışma olmuş:)) Puding dedin mi akan sular durur zaten, ne önemi var? Ellerin dert görmesin, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sanatsal bir bakış açısı, sağol elif.

      Sil