güzel, huzurlu, sağlıklı,
bir hafta olsun hepimize,
göz alabildğine ekili alan da kavun var,
2 aydır çalışıyorlar, ektiler, otları temizlediler vs.
hiç kolay değil, nasıl emek var, görünce anlıyor insan.
bebekleri ile gelen kadınlar çalıştı, 5-6 yaşlarında ki çocuklar,
baktı bebeklere anne - babaları tarlada çalıştı.
geçen sabah sordum ne olacak bu kadar çok kavun? diye,
büyük market zincirlerinden birine satmışlar bile kavuncukları,
belki siz bu kavunlardan alacaksınız... kimbilir ?
çok emek var çoook bilin,
ve zerresini ziyan etmeyin lütfen...
Ne güzel anlatmışsın, artık ne zaman kavun yesem, bu emek hep aklımda olacak..Toprağın bize verdikleri, bizim mirasyedi gibi savurduklarımız, değer bilmeli evet, biraz değer bilmeli insan..
YanıtlaSilTarım iş, toprak, üretmek, sabırla büyümesini beklemek, bebek gibi bakmak o tohuma, çok zor, emektar işi, emekçi işi. Çocukken, yaz tatillerinde elma tarlasında çalışırdık, yövmiye usulu, aldığımız para nasıl tatlı gelirdi, ama nasıl zahmetli bir işti biliyorum.
YanıtlaSilO elma fidanlarını ekmekle kalmıyordu, devasa tarlada, onları korumak, büyütmek, sulamak...
Bu yüzden elmanın çekirdeğine kadar yeriz, kabuğunu soymayız, sapını çayın içine atarız biz. Kıymet bilmek lazım, şükür etmek lazım. Bu kavunların hikayesi de elmadan farklı değildir, hele hele o sıcağın altında...
Üç kuruş paraya yapıyorlar bu işi, asıl kaymağı marketler yiyor. Ben bunada çok üzülüyorum. Asıl emekçiler hakkını alamıyor bu memlekette...
elift kadir kıymet bilmek sözü ne doğru değil mi?
YanıtlaSileminim o elma bahçelerin de çalışmanın sana ne çok katkısı olmuşyur. emelciğim, bende elmayı aynen öyle yerim bir sapı kalır...
YanıtlaSilTabi ya, şükür etmek, kıymet bilmek, ziyan etmemek lazım...
YanıtlaSilbeyza hanım, gerçekten sofraya gelen herşey çok emek, zyan etmemek gerek hele bu kadar çok yoksulluk varken.
YanıtlaSil